– Det er knapt mulig å overvurdere hvor viktig uavhengige, redaktørstyrte medier med høy tillit i befolkningen er, sier Roger Valhammer.
– Det er knapt mulig å overvurdere hvor viktig uavhengige, redaktørstyrte medier med høy tillit i befolkningen er, sier Roger Valhammer.

MEDIEFOLK:

Tidligere byrådsleder i Bergen blir TV 2-direktør

Roger Valhammer får nyopprettet lederstilling i TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Roger Valhammer (38) går inn i en nyopprettet stilling i TV 2s avdeling for selskapskommunikasjon, og skal jobbe tett med TV 2-sjef Olav T. Sandnes og organisasjon- og kommunikasjonsdirektør Lene Eltvik Vindfeld, skriver TV 2 i en pressemelding.

– Det er knapt mulig å overvurdere hvor viktig uavhengige, redaktørstyrte medier med høy tillit i befolkningen er. Derfor er jeg utrolig glad for denne muligheten. Gjennom sitt samfunnsoppdrag byr TV 2 på nyhetsjournalistikk, meningsmangfold og redaksjonelt innhold av svært høy kvalitet, og som ikke minst samler folk over hele landet, sier Valhammer i pressemeldingen.

Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, mener ansettelsen av den nye direktør for samfunnskontakt er viktig.

– Vi i TV 2 vil være med på å sikre et norsk, mangfoldig medietilbud i en tid der de globale aktørene tar større og større plass. Det krever relevant journalistikk og gode programmer, men også å sørge for en bred forståelse for vår rolle i norsk offentlighet. Derfor er jeg svært fornøyd med at Roger Valhammer har sagt ja til denne viktige jobben, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2 Olav T. Sandnes.

Valhammer var byrådsleder i Bergen fra 2019 til 2022. Han har tidligere vært samfunnskontakt og strategisk rådgiver i ledelsen i Sparebanken Vest og daglig leder av Vestlandskonferansen.

Han er utdannet samfunnsviter med master i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen og master i økonomi, strategi og ledelse fra handelshøyskolen BI.

Samtidig som Valhammer blir ny direktør for samfunnskontakt, rykker Tara Salarinezhad Nilsen (26) opp og blir konstituert kommunikasjonssjef i samme avdeling. Hun har i flere år jobbet som kommunikasjonsrådgiver i TV 2, og de siste årene i avdelingen for selskapskommunikasjon.

Avdeling for selskapskommunikasjon består i tillegg av TV 2s pressesjef Jan-Petter Dahl.

Powered by Labrador CMS