Illustrasjonfoto: Glenn Slydal Johansen
Illustrasjonfoto: Glenn Slydal Johansen

BT-redaktør leste om sin egen etterfølger fra sykesengen

Jan H. Landro måtte forlate jobben som kulturredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var i november 2010 at Landro like før han skulle gjennom en kreftoperasjon ble innkalt til daværende sjefredaktør Trine Eilertsen i Bergens Tidende (BT). Hun ville at Landro som nærmet seg 62 år skulle akseptere en AFP-avtale. Landro nektet og kunne fra sykesengen lese at kulturredaktørjobben hadde gått til Hilde Sandvik. Selv fikk han fortsette i avisen som redaktør inntil han aksepterte å ta pakke i slutten av 2012.

Det er Bergensavisen (BA) som bringer historien mandag. Den står å lese i en kommende roman av tidligere BT-reporter Finn Bjørn Tønder.

Til BA sier Landro at Eilertsen var besatt av BT-eieren Schibsteds tanke om at alle over 62 år måtte ut. Han sier også at Eilertsen like før hadde rost ham i de halvårige medarbeidersamtalene for blant annet feilfrie manus.

Eilertsen vil overfor BA ikke kommentere Landros opplevelse, men sier at mange kan oppleve samtaler om kutt som ubehagelige når de ikke har planer om å gi seg. Hun avviser at Schibsted er besatt av å si opp folk over 62 år, og viser til at Landro selv satt i redaktørkollegiet som var med på å bestemme nedbemanningen.

– Ledelsen og redaktører er ikke forskånet fra nedbemanning, og det forventes selvsagt at de bidrar til at vi kommer i mål. Redaktørene kan ikke forvente særbehandling i slike runder, sier Eilertsen til BA.

Powered by Labrador CMS