Nyansatt programsjef for Nord-Norge, Tone Lein, sammen med regionsredaktør Anders Opdahl. Foto: NRK
Nyansatt programsjef for Nord-Norge, Tone Lein, sammen med regionsredaktør Anders Opdahl. Foto: NRK

Tone Lein ny programsjef for NRK i Nord-Norge

Den tidligere journalisten hentes fra kinojobb i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tone Lein (44) er ansatt som programsjef for NRK i Nord-Norge.
 
- Jeg er utrolig glad for å ha fått jobben og gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å videreutvikle programproduksjonen i landsdelen sammen med alle de dyktige medarbeiderne i programavdelingen i Tromsø, ved distriktskontorene i Finnmark og Nordland, og ved nyhetsavdelingen i Troms, sier Lein i en pressmelding.
 
Hun kommer fra stillingen som daglig leder ved Verdensteatret kino i Tromsø, en av landets raskest voksende kinoer målt i antall publikummere. Denne jobben har hun håndtert samtidig med at hun har avsluttet en mastergrad i administrasjon og ledelse ved BI. I tillegg har Lein bakgrunn som markeds- og informasjonssjef ved Hålogaland teater, og journalist i Dagbladet, TV 2 og NRK.
 
Lein har også hatt flere styreverv de siste årene, blant annet i Tromsø Internasjonale Filmfestival og ved Den norske opera og ballett.
 
– I Tone får vi i NRK en strategisk tenkende innholdsutvikler med variert erfaring, høy lederkompetanse og med et svært godt kontaktnett, både i landsdelen og i Norge. Hun vil tilføre oss mye, og komplettere den nye regionale ledelsen for NRK i nord, sier regionredaktør Anders Opdahl.
 
Lein vil tiltre stillingen i løpet av høsten.
Powered by Labrador CMS