Fotograf Torgrim Rath Olsen ser humoren i at bildene han tok blir brukt av hans tidligere arbeidsplass. Foto: Bjørn Lockertsen
Fotograf Torgrim Rath Olsen ser humoren i at bildene han tok blir brukt av hans tidligere arbeidsplass. Foto: Bjørn Lockertsen

Telenor bestilte foto av tidligere Nordlys-fotograf – Nordlys brukte bildene

Reklamefotograf Torgrim Rath Olsen kaller situasjonen besynderlig.

Publisert Sist oppdatert

Endelig blir fiber daglig kost i Oldervik, lød overskriften på Nordlys 23. september. En lang, utfyllende artikkel om bredbåndsutbyggingen i kommunen. En artikkel sterkt ønsket av både Telenor og Tromsø kommune.

Helge Nitteberg i Nordlys.
Helge Nitteberg i Nordlys.

Derfor leide Telenor inn den tidligere Nordlys-fotografen Torgrim Rath Olsen fra avisens kommersielle arm Nordlys Lab. Det ble sendt ut en pressemelding fra Tromsø kommune og bildene kunne brukes fritt av pressen.

Sjefredaktør Helge Nitteberg i Nordlys forteller at det er første gang at bildene til en tidligere Nordlys-fotograf kjøpes inn av andre og brukes i avisen. Han anerkjenner at det kan oppleves litt snålt. 

– Jeg ser det spesielle ved saken, men prinsippet er det samme som når vi benytter andre pressebilder som er til fri benyttelse, sier han. 

Det var naturlig for Nordlys å bruke bildene som kom tilsendt, da de var av god kvalitet, forteller Nitteberg. 

Les også: Etter 38 år som pressefotograf er Torgrim Rath Olsen blitt reklamefotograf

– Morsom verden

Torgrim Rath Olsen, som ikke gikk fra jobben som pressefotograf helt frivillig, kaller situasjonen besynderlig. 

– Det er meget morsomt at Nordlys brukte bildene. Morsom verden, sier han og forteller at han ser humoren i at bildene ble brukt av hans tidligere arbeidsplass.

Å jobbe i Nordlys Lab etter 38 år som pressefotograf beskriver han som rart, merkelig, spennende og utfordrende. Det oppleves annerledes å skulle selge seg selv, mener han. Han opplever at han møter mennesker og samfunnet på en helt annen måte. 

– Jeg henter jo ut egen lønn - og mange journalister sin. Det er en merkelig verden. Vi får se hvordan det går, sier han. 

To av Nordlys’ tidligere pressefotografer har fått prøve seg som innholdsprodusenter i Nordlys Lab. En av dem er Rath Olsen. Det er et forsøk på å kommersialisere fototjenestene, og er et prøveprosjekt ut året.

Powered by Labrador CMS