Mats Rønning (til venstre) og Tron Strand. Foto: Bibiana Piene
Mats Rønning (til venstre) og Tron Strand. Foto: Bibiana Piene

Mats Rønning fra NTB ny leder i Stortingets presselosje

39-åringen overtar klubba etter Tron Strand fra Bergens Tidende.

Publisert Sist oppdatert

Det var på presselosjens årsmøte mandag kveld at nytt styre ble valgt. Rønning får med seg TV 2s Elin Sørsdahl som nestleder, Lars Joakim Skarvøy fra VG som kasserer og Lars Nehru Sand fra NRK og Dagsavisens Sofie Prestegård som styremedlemmer.

Ut av styret gikk Bergens Tidendes Tron Strand som har ledet losjen siden 2013, Karen Tjernshaugen fra Aftenposten, Kjetil Løset fra TV 2, Ingunn Solheim fra NRK og Marie Melgård fra VG.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben sammen med resten av styret. Det er på sin plass å takke Tron Strand og øvrige styremedlemmene som trer tilbake for solid innsats gjennom flere år, sier Rønning, som har jobbet i NTB siden 2001 i en melding fra presselosjen.

39-åringen sier videre at pressens tilstedeværelse på Stortinget er viktig i en tid hvor de etablerte mediene utfordres av inntektssvikt og møtes med konkurranse fra aktører som ikke følger samme etiske spilleregler.

– Medienes tilgang til Stortinget er en styrke for den offentlige debatten og bidrar til til å gi våre politiske institusjoner en legitimitet som de savner i mange andre land.

Presselosjen som består av rundt 300 medlemmer fra 46 redaksjoner jobber for å verne om og forbedre vilkårene for journalister og andre redaksjonelle medarbeidere som dekker norsk politikk og jobber i Stortinget.

Powered by Labrador CMS