Det blir prisutdeling på Skup neste år også

Stup «redder» Skup.

Publisert Sist oppdatert

300.000 kroner har Pressens studiepermisjonsordning (Stup) besluttet å bevilge Skup. Pengene er øremerket og skal gå til å lønne en person som fra i dag og fram til konferansen sørger for at den blir arrangert.

Stup-leder Stig Finslo og nestleder Håkon Okkenhaug står bak ideen til å gi bevilgningen. De to snakket sammen for et par uker siden, da det ble klart at Skup var i økonomisk krise, og oppfordret Skups råds leder Trond Idås til å søke om midler.

– Dette er relevant støtte. Skup er et av de viktigste kompetansetilbudene som er i dag, sier Okkenhaug.

– Vi så vi hadde midler og at vi innenfor de rammene som er satt for å dele ut støtte hadde mulighet til å hjelpe Skup gjennom å finansiere midlertidig ansettelse av den som skal tilrettelegge konferansen.

Pengene skal ikke gå til styreseminar på Koster, advokatsalær eller til å styrke Skups egenkapital. I midten av september gikk Skups ledelse ut og ba om økonomisk nødhjelp. Styreleder Jan Gunnar Furuly sa den gang at om Skup ikke tilføres midler vil egenkapitalen være brukt opp i løpet av høsten. Og dermed ikke i stand til å arrangere konferansen neste år.

Skal redusere egenkaptialen

Nå er det i boks. Trond Idås forteller til Journalisten at Skup nå har fått inn vel 600.000 kroner og med det er konferansen i boks. Men han søker fortsatt etter midler. Håpet er 400.000 kroner til. På den måten vil stiftelsen ha en buffer gjennom 2017 og samtidig sikre konferansen i 2018.

– Pengene fra Stup hjelper veldig. Vi er veldig takknemlige og håper at andre skal komme etter, sier han.

Egenkapitalen i Stup er derimot en helt annen historie. Den skal ned fra dagens 13 millioner til 5 millioner kroner. På det meste var den rekordhøye 17 millioner. I år bruker Stup rundt 10 millioner krone på støtte til pressefolk som ønsker å kurses eller ta etterutdanning. Finslo sier at 2016 er rekordår målt i bevilgninger.

– Den som ikke tenker på kompetanse i dagens mediesituasjon lever farlig, slår de fast.

FYI: Undertegnede har mottatt langt-løp stipend for å studere.

 

Powered by Labrador CMS