Komitéleder Stein Risstad Larssen gjør siste forberedelser til Hellkonferansen. Foto: Andrea Gjestvang
Komitéleder Stein Risstad Larssen gjør siste forberedelser til Hellkonferansen. Foto: Andrea Gjestvang

– Håper folk kan dra herfra med bedre «skills»

HELL (Journalisten): Hellkonferansen 2018 satser på utvikling, fra ny teknologi til bedre journalistisk håndverk. 

Publisert Sist oppdatert

– Vi har jobba utrolig godt for å få alt under kontroll, og satt sammen et veldig nyttig program. Vi håper det vil hjelpe trøndersk presse til å utvikle seg videre, sier komitéleder for Hellkonferansen, Stein Risstad Larsen, til Journalisten. 

Sammen med kommitémedlemmene Kim Riseth, Frode Thingstad, Gunnar Okstad, Roger Rein, Camilla Kilnes, Berit Buran Juul og Fredrik Borchgrenvik Lange, ser Larsen fram til å åpne årets konferanse fredag kveld. Ifølge dem selv er dette «Trøndelags viktigste arena for journalistfaglig debatt, inspirasjon og kunnskapsbygging». 

– Det begynner å bli bra med deltakere nå. Jeg tror mange har tenkt «selvsagt skal jeg til Hell», men ventet til i siste liten med å melde seg på, sier Larsen, som tror han har snakket med nesten hver eneste redaktør i Trøndelag for å promotere konferansen. 

I år har de satset mye på utvikling i programmet, at deltakerne skal kunne ta med seg nyttige, håndfaste tips tilbake på jobb. Alt fra ny teknologi, som VR, til intervjuteknikk, hvordan man tar bedre bilder selv, og hvordan bruke sosiale medier mer effektivt.

– Man snakker så mye om utvikling, at vi skal bruke alle de nye, fantastiske mulighetene, men det er ikke alltidså lettere i en presset hverdag. Jeg håper folk kan dra herfra med bedre «skills», rett og slett, sier Larsen. 

Han mener programmet er fullt av høydepunkter, både fra lokale eller internasjonale foredragsholdere. Et annet fokusområde i år handler om journalisters sikkerhet. 

– Ifølge Repotere uten grenser, har det aldri vært farligere å jobbe i pressen, sier Larsen.

Derfor kommer blant annet Washington Post-fotograf Michael Robinson Chavez for å fortelle om arbeidet med å dokumentere narkokrigen i Mexico. 

– Ellers syns jeg vi har så mye bra programmet at det blir urettferdig å trekke fram enkelte, sier Larsen, før han løper videre for å fikse et par siste småting. 

Journalisten er på Hell, og følger konferansen gjennom helga. 

Powered by Labrador CMS