Nå skal Eirin Larsen bli seniorrådgiver ved Statsministerens kontor. Foto: Martin Huseby Jensen.
Nå skal Eirin Larsen bli seniorrådgiver ved Statsministerens kontor. Foto: Martin Huseby Jensen.

Eirin Larsen ble hentet til Statsministerens kontor for sin kompetanse på digitale strategier

Etter sju år forlater hun NRK og mediebransjen, men håper på å vende tilbake en dag. 

Publisert Sist oppdatert

Fredag kunne Eirin Larsen melde at hun etter sommeren forlater NRK. Hun forteller Journalisten at hun tidligere i år fikk en telefon fra Statsministerens kontor om å søke på jobben som seniorrådgiver. Det kom overraskende på henne, men hun kunne ikke takke nei til det. Da var det kanskje ikke overraskende at hun også fikk jobben. 

– Denne muligheten kommer bare en gang. Jeg kunne ikke risikere å angre på at jeg sa nei, sier hun.

Nå blir arbeidshverdagen totalt endret. Hun skal følge med på hva som rører seg og lage sosiale medier-strategi for departementene.

– Du sier du tar en pause fra journalistikken. Så du har planer om å vende tilbake? 

– Ja, jeg tenker at jeg vil tilbake en gang. Jeg skal jobbe med stab og ikke politikk, så håper ikke jeg lukker noen dører. Jeg er veldig glad i journalistikken og mediebransjen. 

Etter bare fire måneder som vara i landsstyret til Norsk Journalistlag forsvinner hun dermed ut av fagforeningen.

– Jeg har mye som er ugjort der. Så jeg håper på en retur senere i livet, sier hun. 

I mars ble Eirin Larsen valgt inn som vara da det nye landsstyret ble vedtatt. Foto: Martin Huseby Jensen
I mars ble Eirin Larsen valgt inn som vara da det nye landsstyret ble vedtatt. Foto: Martin Huseby Jensen

 

Kjærligheten til NRK

Larsen har vært i NRK i sju år. Og bortsett fra en sommer i Sandnesposten er det i kringkasteren hun har hatt hele sitt journalistiske liv. 

Hun forteller at hun fra mediebransjen kommer til å savne samfunnsoppdraget. I NRK er det kollegene og kulturen som vil bli savnet mest, samt kringkastingsoppdraget. Hun legger ikke skjul på at hun trives i store, tunge bedrifter. 

Rosinen i pølsa for Larsen i ny jobb blir å følge valget fra innsiden. Hun forklarer at det føles viktig å jobbe for at departementene skal nå ut til folket. Hun har mange tanker om måter å gjøre det på. 

– Hvordan skal du sette ditt preg på jobben? 

Analysere hvordan det går nå. Finne ut hva som skal til for å nå bredere ut. Jeg har jobbet mye i NRK for å få ut viktig informasjon på en god måte. Så det skal jeg fortsette med. 

Larsen forklarer at selv om undersøkelser viser at Facebook ikke er unges viktigste nyhetskilde - og at de går til nettavisene når alvorlige hendelser inntreffer - så er det den plattformen de tyr til i hverdagen. 

– Unge får skremmende mye hverdagsinformasjon derfra. Derfor er det viktig å bruke det riktig. Ikke bare publisere kattevideoer, men også viktige ting. 

– Og det er viktige ting du skal gjøre hos Statsministerens kontor?

– Ja! 

Digitale strategier

Kommunikasjonssjef Trude Måseide ved Statministerens kontor forteller at hun var i kontakt med Eirin Larsen og oppfordret henne til å søke på stillingen. Hun forklarer at det er fordi NRK-journalisten har bakgrunn fra å jobbe med digitale strategier - noe som er verdifullt for dem.

– Grunnen til at Eirin er viktig for oss er at det å forstå sosiale medier og digitale flater også er viktig for offentlig sektor. Vi har et stort informasjonsansvar, sier hun. 

I tillegg forklarer Måseide at Larsen har en interessant bakgrunn og personlige egenskaper som vil passe godt inn på Statsministerens kontor.

De er seks personer som er ansatt i kommunikasjonsavdelingen, så Larsen kan ikke jobbe kun med sitt spesialfelt, men hun vil få ansvar for spesifike sosiale medier-kontoer, samt å se på hva departementene kan gjøre for å kommunisere best med velgerne. 

Powered by Labrador CMS