Nå skal Eirin Larsen bli seniorrådgiver ved Statsministerens kontor. Foto: Martin Huseby Jensen.
Nå skal Eirin Larsen bli seniorrådgiver ved Statsministerens kontor. Foto: Martin Huseby Jensen.

Eirin Larsen ble hentet til Statsministerens kontor for sin kompetanse på digitale strategier

Etter sju år forlater hun NRK og mediebransjen, men håper på å vende tilbake en dag. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag kunne Eirin Larsen melde at hun etter sommeren forlater NRK. Hun forteller Journalisten at hun tidligere i år fikk en telefon fra Statsministerens kontor om å søke på jobben som seniorrådgiver. Det kom overraskende på henne, men hun kunne ikke takke nei til det. Da var det kanskje ikke overraskende at hun også fikk jobben. 

– Denne muligheten kommer bare en gang. Jeg kunne ikke risikere å angre på at jeg sa nei, sier hun.

Nå blir arbeidshverdagen totalt endret. Hun skal følge med på hva som rører seg og lage sosiale medier-strategi for departementene.

– Du sier du tar en pause fra journalistikken. Så du har planer om å vende tilbake? 

– Ja, jeg tenker at jeg vil tilbake en gang. Jeg skal jobbe med stab og ikke politikk, så håper ikke jeg lukker noen dører. Jeg er veldig glad i journalistikken og mediebransjen. 

Etter bare fire måneder som vara i landsstyret til Norsk Journalistlag forsvinner hun dermed ut av fagforeningen.

– Jeg har mye som er ugjort der. Så jeg håper på en retur senere i livet, sier hun. 

I mars ble Eirin Larsen valgt inn som vara da det nye landsstyret ble vedtatt. Foto: Martin Huseby Jensen
I mars ble Eirin Larsen valgt inn som vara da det nye landsstyret ble vedtatt. Foto: Martin Huseby Jensen

 

Kjærligheten til NRK

Larsen har vært i NRK i sju år. Og bortsett fra en sommer i Sandnesposten er det i kringkasteren hun har hatt hele sitt journalistiske liv. 

Hun forteller at hun fra mediebransjen kommer til å savne samfunnsoppdraget. I NRK er det kollegene og kulturen som vil bli savnet mest, samt kringkastingsoppdraget. Hun legger ikke skjul på at hun trives i store, tunge bedrifter. 

Rosinen i pølsa for Larsen i ny jobb blir å følge valget fra innsiden. Hun forklarer at det føles viktig å jobbe for at departementene skal nå ut til folket. Hun har mange tanker om måter å gjøre det på. 

– Hvordan skal du sette ditt preg på jobben? 

Analysere hvordan det går nå. Finne ut hva som skal til for å nå bredere ut. Jeg har jobbet mye i NRK for å få ut viktig informasjon på en god måte. Så det skal jeg fortsette med. 

Larsen forklarer at selv om undersøkelser viser at Facebook ikke er unges viktigste nyhetskilde - og at de går til nettavisene når alvorlige hendelser inntreffer - så er det den plattformen de tyr til i hverdagen. 

– Unge får skremmende mye hverdagsinformasjon derfra. Derfor er det viktig å bruke det riktig. Ikke bare publisere kattevideoer, men også viktige ting. 

– Og det er viktige ting du skal gjøre hos Statsministerens kontor?

– Ja! 

Digitale strategier

Kommunikasjonssjef Trude Måseide ved Statministerens kontor forteller at hun var i kontakt med Eirin Larsen og oppfordret henne til å søke på stillingen. Hun forklarer at det er fordi NRK-journalisten har bakgrunn fra å jobbe med digitale strategier - noe som er verdifullt for dem.

– Grunnen til at Eirin er viktig for oss er at det å forstå sosiale medier og digitale flater også er viktig for offentlig sektor. Vi har et stort informasjonsansvar, sier hun. 

I tillegg forklarer Måseide at Larsen har en interessant bakgrunn og personlige egenskaper som vil passe godt inn på Statsministerens kontor.

De er seks personer som er ansatt i kommunikasjonsavdelingen, så Larsen kan ikke jobbe kun med sitt spesialfelt, men hun vil få ansvar for spesifike sosiale medier-kontoer, samt å se på hva departementene kan gjøre for å kommunisere best med velgerne. 

Powered by Labrador CMS