Trygve Hegnar. Arkivfoto: Kathrine Geard
Trygve Hegnar. Arkivfoto: Kathrine Geard

Trygve Hegnar kjøper ABC Startsiden

Går fra nisjen på næringslivsnyheter til det store, generelle nyhetsbildet. 

Publisert Sist oppdatert

Trygve Hegnars investeringsselskap Periscopus AS kjøper ABC Startsiden fra Telenor.

– Vi går fra nisjeprodukter som Kapital, Finansavisen og Hegnar.no til det store, generelle nyhetsbildet, sier Trygve Hegnar i en pressemelding.

Med kjøpet ønsker Hegnar å bli en av de ledende på nyheter og søk i Norge:

– Jeg har et ønske om å gå fra at vi driver med nisje, der vi gjør gode ting og tjener penger hele tiden, til allmennyheter, sier Hegnar til Journalisten.

– Hvor mye betalte du?

– Det vil jeg ikke si, sier Hegnar, som ellers viser til pressemeldingen.

Administrerende direktør og ansvarlig redaktør Espen Udland i ABC Startsiden gjennomfører nå et allmøte med de ansatte. I pressemeldingen sier han at deres mål er å skape nyttige og brukervennlige produkter.

– I dag har vi drøyt 60 ansatte som arbeider dedikert og innsiktsbasert med kontinuerlige forbedringer og utvikling, sier Udland i meldingen.

Han sier videre at de i Trygve Hegnar får en eier som har et sterkt engasjement for medier.

– Med vår heldigital virksomhet og posisjoner blir ABC Startsiden AS en vesentlig bidragsyter for Hegnar. Jeg opplever at vi har en utfordrerkultur i begge selskapene og vi er både entusiastiske og stolte over at Trygve Hegnar vil være med å videreutvikle Startsiden, sier Udland, som har ledet selskapet siden 1. august 2000.

ABC Startsiden omsatte i 2015 for 163 millioner kroner og leverte et driftsresultat på 27,8 millioner kroner. Selskapet har i perioden 2011 til 2015 sendt 180 millioner kroner i konsernbidrag til selgeren, Telenor.

Startsiden og ABC Nyheter hadde ifølge pressemeldingen samlet 1.658.270 unike brukere og 32.649.407 sidevisninger i uke 9. Alle ABC Startsidens produkter hadde i samme uke brutto 2.784.216 unike brukere. Hegnar.no hadde i samme uke 458.196 unike brukere og 12.908.347 sidevisninger.

Av medievirksomhet sitter Telenor etter salget kun igjen med distribusjon og infrastruktur i Canal Digital, RiksTV og Norkring.

Powered by Labrador CMS