Trygve Hegnar kan smile bredt, medieselskapet økte omsetningen i fjor

Men for bredt bør det ikke bli, for driften går fortsatt med underskudd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I alt omsatte Hegnar Media for 284,4 millioner kroner i fjor. Det er en inntektsvekst på 12,5 millioner sammenlignet med 2014.

– Vi har økt inntektene fra både abonnement og løssalg kraftig, skriver eier Trygve Hegnar til Journalisten i en epost. – Målet om å satse sterkt på det journalistiske uten kutt, og håpe på at markedet er villig til å betale for nyheter har lyktes.

Hegnar fremstår spesielt fornøyd med at han ikke la ut Finansavisens innhold gratis på nett.

Samtidig med kraftig inntektsvekst øker også kostnadene, med i overkant av fem millioner kroner til 286,2 millioner. Det gir medieselskapet som omfatter Hegnar.no, Interiørmagasinet, Finansavisen, Kapital og Bokforlaget et driftsunderskudd på 1,8 millioner kroner. Det er særlig kostnader knyttet til lønn som øker. Opp 3,5 millioner kroner til 129,8 millioner kroner.

Det er en forbedring på i overkant av sju millioner fra 2014 da driftsunderskuddet var på 9 millioner kroner.

Resultat før skatt viser et overskudd på 427.422 kroner. Etter skatt er det underskudd på 922.169 kroner som dekkes inn av egenkapitalen. Hegnar Medias egenkapital var ved årsskiftet på 13,2 millioner kroner.

Hegnar skriver at han ikke tør å si noe om hvordan 2016 ser ut, men opplever som de fleste i mediebransjen et utfordrende annonsemarked.

Powered by Labrador CMS