Administrerende direktør Terje Bertheussen i Tun Media. Foto: Birgit Dannenberg
Administrerende direktør Terje Bertheussen i Tun Media. Foto: Birgit Dannenberg

– Går ut over dugnadsånden

Mens sjefen fikk millionbonus, satt de ansatte igjen med smuler. Nulloppgjør i Tun Media.

Publisert Sist oppdatert

Administrerende direktør Terje Bertheussens millionbonus i Tun Media har skapt reaksjoner i mediekonsernet som blant annet eier dagsavisen Nationen. Tidligere har Norsk Journalistlags nestleder Thomas Spence kommet med hard kritikk av at direktøren har mottatt bonus, samtidig som lokalavtalen med de ansatte i Nationen ble sagt opp.

Streng styring

Nå møter den enda mer motbør etter at forhandlingene i Tun Media endte med et nulloppgjør. De 14 medlemmene i redaksjonsklubben arbeider for publikasjonene Norsk Landbruk, Mat og helse, Bondebladet og Traktor.

Klubbleder Pernille Mengshoel forteller at nulloppgjøret har gjort at går ut over dugnadsånden til de ansatte.

– Mye tyder på at økonomien er god i Tun Media, og da er det ikke riktig med nulloppgjør. Vi har i flere år hatt en streng økonomistyring. Mens det har vært lønnsfest i bransjen, har vi stått utenfor. Samtidig får administrerende en millionbonus.

Ikke rom

Mengshoel forteller at stemningen blant medlemmene er dårlig.

– Jeg konstaterer at bonusen er gitt på grunnlag av en avtale som er inngått for flere år siden mellom ham og styret, sier redaktør Lars Olav Haug.

Haug har sittet i forhandlingene med redaksjonsklubben på vegne av arbeidsgiver. Han gir uttrykk for at økonomien ikke er så god at det var rom for lønnsøkning.

– Vår vurdering har vært at utsiktene er vært såpass usikre at vi ikke har villet gi noe mer enn det som er gitt sentralt.

Powered by Labrador CMS