Baard Zakariassen. Foto: Birgit Dannenberg
Baard Zakariassen. Foto: Birgit Dannenberg

Kritiserer anonyme TV 2-kolleger

– Feigt å fremme negative oppfatninger på en slik måte, og ikke riktig at vi ønsker nye eiere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lederen av redaksjonsklubben i TV 2, Baard Zakariassen, er ikke nådig i sin dom over kollegene som uttaler seg anonymt til VG torsdag. Klubb 2 demper den sterke kritikken mot TV 2s ledelse og avviser påstandene om at ansatte i TV 2 ønsker en ny eier som erstatning for A-pressen.

– Vi har hatt styremøte i Klubb 2 i dag. Konklusjonen er at vi ser det som veldig problematisk hvis Telenor eventuelt trer inn som eier i TV 2. Vi ønsker ikke et eierskifte, sier Zakariassen.

Saftig kost

Klubblederen gir tydelig uttrykk for skuffelse over uttalelsene fra de anonyme kollegene. I dagens VG beskriver kildene et TV 2 i krise. «Sentrale ansatte mener ledergruppen sitter ribbet for tillit, og håper på nye eiere med ambisjoner for TV 2-nyhetene», heter det blant annet.

– VG skriver at jeg bekrefter misnøyen. Det er helt feil. De anonyme kildene kommer med et sammensurium av negative forhold. Det de sier til VG er ikke representativt for det klubben og de ansatte mener. Det er kun noen få som mener det VG skriver. Det er feigt av dem å ikke stå fram.

Advarer mot Telenor-inntreden

Zakariassen understreker at Klubb 2, på bakgrunn av de tillitsvalgtes undersøkelser, har grunn til å tro at Telenor er interessert i å kjøpe seg direkte inn som eier i TV 2. I kjølvannet av avgangen til A-pressens konsernsjef Even Nordstrøm onsdag er det kommet påstander om at Telenor ønsker å overta A-pressens 50 prosent av aksjene i TV 2. Telenor eier i dag 44 prosent av A-pressen, og dermed indirekte drøyt 20 prosent av TV 2.

– Klubb 2 og de ansatte ønsker ikke et eierskifte. Av prinsipielle årsaker er vi imot at Telenor kommer inn som direkte eier. Både fordi staten i tilfelle blir eier i både NRK og TV 2, og fordi Telenor da vil sitte rundt hele bordet som både innholdsleverandør og distributør, sier Zakariassen.

– Bør skje raskt

Han legger til at dersom noe skal skje på eiersiden i TV 2, så bør det skje raskt.

– Ryktene og spekulasjonene skaper usikkerhet blant de ansatte. Det trenger vi ikke i dagens situasjon.

Det pågår som kjent en større prosess i TV 2, som følge av resultatet av medarbeiderundersøkelsen Great Place to Work. Den avdekket betydelig misnøye med ledelsen. Dette har konsernsjef Alf Hildrum tatt så alvorlig at han blant annet har tatt grep for å endre sammensetningen av ledergruppen.

Vil ikke ha ny sjef

Zakariassen mener de ansatte må ha ro til å konsentrere seg om de pågående prosessene, etter flere år med nedbemanning og omstillinger.

– Hvordan vurderer du Hildrums posisjon i lys av det som har kommet fram de siste dagene?

– Det vil være uklokt å skifte toppleder nå, midt oppe i de pågående prosessene.

Glede i A-pressen

Konserntillitsvalgt og ansatterepresentant i A-pressens konsernstyre, Eva Grønseth, er glad for budskapet fra Klubb 2.

– Det er kjempebra at de redaksjonelt ansatte i TV 2 ønsker å beholde A-pressen som eier. TV 2 er blitt en viktig del av oss i A-pressen.

– Det er usikkerhet rundt pressestøtten, i påvente av mediestøtteutvalgets kommende innstilling. Ser dere på TV 2 som en viktig faktor for å sikre økonomien, dersom avisene får redusert støtte i framtiden?

– Vi er selvfølgelig interessert i å beholde ting som går bra. Det er mulig jeg er naiv, men jeg forstår det slik at pressestøtten ikke vil falle bort i en grad som gjør at aviser går under. Den nye ordningen må jo ta hensyn til at vi ønsker å beholde flest mulig medier her i landet. Men vi vil absolutt møte utfordringer, og blant annet derfor er det viktig for A-pressen å behode TV 2. I tillegg vil levende bilder bli stadig mer verdifulle for oss. Det er også et aspekt, sier Grønseth.

Powered by Labrador CMS