TV 2 nominert til prestisjepris

Dokument 2 ligger på kuttblokken til TV 2, samtidig er dokumentaren «Sultbløffen» nominert til pris.

Publisert Sist oppdatert

Det er til den europeiske Emmy-prisen Prix Europa at Robert Reinlund og Per Christian Magnus’ dokumentar «Sultbløffen» er nominert.

Samme dokumentar vant i vår Den store journalistprisen i Bergen.

Dokumentaren forteller om hvordan sentrale hjelpeorganisasjoner, en BBC-journalist og daværende FN-sjef Jan Egeland formidlet et helt galt bilde av situasjonen i Niger sommeren 2005.

Gulrot

Reinlund og Magnus vant også Bergen Journalistlags «Gullparaplyen», i tillegg vant filmen 3. plass under den internasjonale festivalen i Monte Carlo i 2008.

– Vi synes det er utrolig hyggelig å bli nominert, og det er ekstra hyggelig å få nominasjonen som et plaster på såret når vi kanskje legges ned, sier Per Christian Magnus

Ledelsen i TV 2 har varslet at Dokument 2 vurderes lagt ned for å kutte kostnadene. Samtidig er forsikrer ledelsen at det fortsatt skal satses på gravende tv-journalistikk.

– Ledelsen har sagt at denne type journalistikk skal fortsatt lages i TV 2. Så vi håper dette motiverer til fortsatt satsing på denne type journalistikk, selv om Dokument 2 legges ned.

BBC-bråk

«Sultbløffen» har møtt mye bråk med BBC og ble blant annet nektet å selge dokumentaren med deres innhold videre. Bilder TV 2 mener de har kjøpt.

Magnus ser fram til å møte BBC-representanter når Prix Europa går av stabelen i Berlin 17. – 24. oktober.

– Jeg håper at dette kan være nok en liten påminnelse til BBC om de feilvurderingene de gjorde i sin egen dekning i Niger. Skulle vi vinne der ville det vært interessant å møte BBC, de er fullrepresentert under Prix, så det kunne blitt noen interessante diskusjoner.

Magnus og Reinlund ble oppfordret om å melde dokumentaren på av juryen.

Powered by Labrador CMS