TV 2 nominert til prestisjepris

Dokument 2 ligger på kuttblokken til TV 2, samtidig er dokumentaren «Sultbløffen» nominert til pris.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er til den europeiske Emmy-prisen Prix Europa at Robert Reinlund og Per Christian Magnus’ dokumentar «Sultbløffen» er nominert.

Samme dokumentar vant i vår Den store journalistprisen i Bergen.

Dokumentaren forteller om hvordan sentrale hjelpeorganisasjoner, en BBC-journalist og daværende FN-sjef Jan Egeland formidlet et helt galt bilde av situasjonen i Niger sommeren 2005.

Gulrot

Reinlund og Magnus vant også Bergen Journalistlags «Gullparaplyen», i tillegg vant filmen 3. plass under den internasjonale festivalen i Monte Carlo i 2008.

– Vi synes det er utrolig hyggelig å bli nominert, og det er ekstra hyggelig å få nominasjonen som et plaster på såret når vi kanskje legges ned, sier Per Christian Magnus

Ledelsen i TV 2 har varslet at Dokument 2 vurderes lagt ned for å kutte kostnadene. Samtidig er forsikrer ledelsen at det fortsatt skal satses på gravende tv-journalistikk.

– Ledelsen har sagt at denne type journalistikk skal fortsatt lages i TV 2. Så vi håper dette motiverer til fortsatt satsing på denne type journalistikk, selv om Dokument 2 legges ned.

BBC-bråk

«Sultbløffen» har møtt mye bråk med BBC og ble blant annet nektet å selge dokumentaren med deres innhold videre. Bilder TV 2 mener de har kjøpt.

Magnus ser fram til å møte BBC-representanter når Prix Europa går av stabelen i Berlin 17. – 24. oktober.

– Jeg håper at dette kan være nok en liten påminnelse til BBC om de feilvurderingene de gjorde i sin egen dekning i Niger. Skulle vi vinne der ville det vært interessant å møte BBC, de er fullrepresentert under Prix, så det kunne blitt noen interessante diskusjoner.

Magnus og Reinlund ble oppfordret om å melde dokumentaren på av juryen.

Powered by Labrador CMS