TV 2 røper at 62 prosent av de ansatte jobber i Bergen. Her fra studio i det gamle TV 2-huset på Nøstet i Bergen på lufta. Foto: Eivind Senneset/TV 2
TV 2 røper at 62 prosent av de ansatte jobber i Bergen. Her fra studio i det gamle TV 2-huset på Nøstet i Bergen på lufta. Foto: Eivind Senneset/TV 2

TV 2 avslører likevel hvor mange ansatte de har

TV 2 offentliggjør nå hvor mange ansatte kanalen har i Oslo og Bergen, etter press fra flere hold.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 offentliggjør nå hvor mange ansatte kanalen har i Oslo og Bergen, etter press. 

I en tabell som tidligere har vært sensurert i dokumentene Kulturdepartementet har offentliggjort, går det fram hvor mange ansatte TV 2 har i Norges to største byer, skriver Dagens Næringsliv.

På nyhetsområdet totalt er det 140 ansatte, hvorav 87 er ansatt i Bergen. Dette tilsvarer en «Bergens-andel» på 62 prosent. I hovedkanalen er 122 av totalt 236 ansatte lokalisert i Bergen. Det tilsvarer en Bergens-andel på 52 prosent.

Bakgrunnen for at TV 2 nå velger å gå ut med detaljerte opplysninger om hvor de ansatte jobber, er at selskapet har fått kritikk, blant annet i Bergens Tidende, for ikke å ha offentliggjort tallene. TV-kanalen ville ikke dele opplysningene fordi de mente denne type informasjon var konkurransesensitiv.

LES OGSÅ: TV 2 hemmeligholder info om antall ansatte i Bergen

Selskapet søker om inntil 135 millioner kroner i årlig statsstøtte, mot å opprettholde hovedkontoret i Bergen.

TV 2 var eneste søker da Kulturdepartementet lyste ut avtale om kommersiell allmennkringkasting i 2017. Et sentralt krav er at majoriteten av redaksjonelle beslutninger skal tas i en hovedredaksjon minst 10 mil fra Oslo.

Kontrakten skulle egentlig være klar i desember, men prosessen er kraftig forsinket.