På grunn av møte i USA måtte utenriksminister Brende droppe Hellkonferansen i år. Foto: Hans Kristian Torbjørnsen, Høyre
På grunn av møte i USA måtte utenriksminister Brende droppe Hellkonferansen i år. Foto: Hans Kristian Torbjørnsen, Høyre

Brende isn't going to Hell, prefers the U.S.

GARDERMOEN (Journalisten): Må på møte i USA i stedet. TV 2s «Haterne» tar over. 

Publisert Sist oppdatert

Egentlig skulle den borgerlige regjeringens utenriksminister Børge Brende (Høyre) være med under åpningen av Hellkonferansen fredag kveld. Men det skar seg. Så sent som i forrige uke fikk konferanseledelsen antydninger om at statsråden som tidligere har vært stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag ikke kunne komme fordi han muligens måtte på et møte i USA. 

– Men bekreftelsen kom først tidlig denne uka. Vi opplever imidlertid at statsråden var svært interessert i å komme, og at de strekte seg i det lengste for å få til en løsning på lørdag. Dessverre konspirerte flytidene mot oss, og det var ikke mulig å få til en løsning der vi var sikre på at han ville rekke frem i tide, sier konferansesjef Jonas Bjørkli til Journalisten fredag formiddag.

Jonas Bjørkli
Jonas Bjørkli

I det lengste har programkomiteen og ledelsen arbeidet med å finne en erstatter til temaet Brende skulle drøfte: hva flyktningstrømmen betyr for trønderske medier. Dessverre ble tiden for knapp for å finne en erstatter, men konferansesjefen mener de har funnet en god erstatning siden Brende også skulle ta for seg ytringsfrihet. 

– Åpningen blir litt annerledes, men vi er veldig fornøyd med å få inn TV2-programmet «Haterne». Et av temaene Brende skulle prate om var ytringsfrihet, og «Haterne» er absolutt i samme gate. Samtidig får vi brukt ekstra tid på talkshowet om det trønderske mediebildet, så fredagskvelden blir absolutt ikke dårlig selv om Brende ikke kommer.

Her finner du programmet for konferansen.

Bjørkli står for den offisielle åpningen klokken 18.15 fredag kveld, før programskaperne bak «Haterne» kommer på scenen like etter.  Han forteller at antall deltagere passerer 200 med god margin, og dermed er omtrent på nivå med fjoråret. Tidligere har det vært ventet at antallet ville være lavere som følge av kuttene i mediebransjen.

– Ting er under så stor kontroll som det kan være åtte timer før en slik konferanse.

Journalisten er på vei til Hell for å dekke konferansen. Du kan følge oss på våre nettsider, Facebook, Twitter og Instagram.