Medieinteressen for den såkalte Lommemann-saken har vært stor, her fra rettssakens andre dag. Foto: Birgit Dannenberg
Medieinteressen for den såkalte Lommemann-saken har vært stor, her fra rettssakens andre dag. Foto: Birgit Dannenberg

Lommemannen i PFU

Fire aviser er klaget inn til utvalget.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag skal PFU ta stilling til om mediene gikk for langt i dekningen under pågripelsen av Erik Andersen i Lommemann-saken. Hans advokat Gunhild Lærum har klaget TV 2, Bergens Tidende, Dagbladet og VG inn for utvalget fordi mediene navnga ham og satte bilder av Andersen på sine førstesider.

Voldsomt

Klagen ble levert i forbindelse med forkynnelsen av tiltalen. Lærum forteller at Andersen opplever medietrykket som voldsomt og frykter for sin egen rettssikkerhet. Andersen er redd for at mediekjøret fører til forhåndsdømming og at det ikke er noen som vil gi han en riktig dom på bakgrunn av medieomtalen.

– Det er en voldsom belastning for hans nære familie. Det er mange saker som er mye verre hvor offentliggjøring av navn og bilde ikke skjer, sier Lærum til Journalisten.

Ny standard

Lærum mener at mediedekningen av saken har satt en ny presseetisk standard og viser til at det har vært 12.000 oppslag om saken det siste året. Hun mener også at dekningen av arrestasjonen er et tegn på endringene i presseetikken.

– Det er klart at politiet og Kripos har brukt mediene. Det er ikke vanlig at pressen er til stede under en arrestasjon.

Journalisten vil videooverføre årets siste PFU-møte. Denne saken er ikke åpen for mediene, derfor vil den heller ikke bli å se på vår videotjeneste.

Powered by Labrador CMS