To internasjonale priser til TV 2

Utenriksreporter Fredrik Græsvik tok dobbeltseier.

The Association for International Broadcasting (AIB) delte 7. november ut sine årlige priser for fremragende medieproduksjoner på en gallamiddag i London. Det er en internasjonal jury av fagfolk som plukker ut vinnerne av AIB-prisene blant bidrag fra hele verden. Det konkurreres i en rekke ulike kategorier innen radio, tv, transmedia-produksjoner, innovasjon og teknologi.

TV2s dokumentarserie «Krigens Pris» vant klassen «Best international current affairs documentary». Juryen mener TV2-dokumentaren  er «fremragende materiale filmet i felten, kombinert med flott historiefortelling.»

 I felten

Krigens Pris handler om Norges militære tilstedeværelse i Afghanistan i 2010 og 2011. Programskaperne følger soldatene tett i kampsonen.

Serien er produsert av Flimmer Film for TV 2, og regissert av Fredrik Græsvik. Han og kollegene Øystein Bogen og Odd Isungset laget hver sin episode.

– Prisen betyr mye for meg. Det er en dokumentarserie vi har jobbet med i to år. Det er kjekt å se at et prosjekt som TV 2 bruker mye ressurser på, hevder seg i en klasse der vi konkurerrer med BBC og 60 minutes, sier Græsvik til tv2.no.

Produksjonen var i fare en stund da TV 2 avgjorde at kanalen ikke hadde råd til å betale sin planlagte halvpart av kostnadene. Men etter at en ny avtale ble framforhandlet ga TV 2 likevel grønt lys. Prosjektet ble også støttet av Fritt Ord, Norsk filminstitutt og Vestnorsk filmsenter.

Til bords

Græsvik er også sentral i «Til bord med fienden», TV2–serien som stakk av med prisen for «Best specialist programme». Juryen mener programmet «fenger deg fra første stund, denne elektriske miksen av det undeholdende og det dypt alvorlige.»

 – Jeg er veldig stolt og takknemlig på vegne av programskaper Gry Winther, kokk Tom Victor Gausdal og alle andre som har jobbet med programmet, sier Græsvik til tv2.no.

I serien tar han med seg stjernekokken Tom Victor Gausdal til konfliktsoner verden over. Målet med reisene er å samle fiender rundt middagsbordet, i håp om at et godt måltid skal bidra til å forsone partene.

En ny sesong av serien  er under produksjon. Den vil bli sendt på TV 2 etter nyttår.

 

Powered by Labrador CMS