TV 2 frikjent for Viggo-bildene

TV 2 ved sjefredaktør Kåre Valebrokk ble med tre mot to stemmer frikjent i Høyesterett i dag for å ha vist bilder av en smilende Viggo Kristiansen da han mottar dommen i Baneheia-saken, melder TV 2/Nettavisen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 ble opprinnelig ilagt et forelegg på 25.000 kroner for å ha vist bilder fra rettssalen med en smilende Viggo Kristiansen. TV 2 har hele tiden fastholdt at de mente det var viktig å vise bildene som sto i skarp kontrast til forsvarerens påstander om at Kristiansen tok dommen meget tungt.

TV 2-sjef Kåre Valebrokk nektet å vedta forelegget, og Bergen tingrett frikjente TV 2. Påtalemyndigheten anket deretter saken inn for Høyesterett. Nå har TV 2 fått fullt medhold av et flertall i Høyesterett. Staten må også betale saksomkostninger på nær 90.000 kroner.

TV 2 mener striden dreier seg om en viktig prinsippsak, og at de har rett i henhold til Den europeiske menneskerettighetsdomstol til å vise bildene.

I dommen står det at det generelle fotoforbudet er strengt, og skal beskytte domfelte og tiltalte, men at det under særskilte omstendigheter kan fravikes.

- Jeg synes dette er storartet. Det var akkurat dette vi ønsket, sier Kåre Valebrokk til TV 2 Nettavisen. Han mener at retten nå har åpnet for at man i enkelte tilfeller kan bryte prinsippet om fotoforbud i norske rettssaler selv om ikke domfelte/tiltalte tillater dette.

Powered by Labrador CMS