VG-sjef Torry Pedersen (fra venstre), MTG TV-sjef Morten Micalsen, TVNorge-sjef Harald Strømme, kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes. Foto: Nordiske Meidedager/Flickr.com
VG-sjef Torry Pedersen (fra venstre), MTG TV-sjef Morten Micalsen, TVNorge-sjef Harald Strømme, kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes. Foto: Nordiske Meidedager/Flickr.com

TV-sjefer kjeklet vennlig

BERGEN (Journalisten): TVNorge-sjef Harald Strømme “gikk surr” i realitykonseptene og ironiserte over NRKs realitysatsing «Anno».

Publisert Sist oppdatert

Det var under en diskusjon av TV-kanalenes digitale strategier at TV 2 ferske sjef Olav T. Sandnes delte antallet Sumo-brukere med publikum. Toppsjef Harald Strømme i Discovery/TVNorge har 40.000 brukere på sin Dplay.

– Det skal mangedobles de neste årene. Vi har tatt igjen TV 2 på lineært, nå er oppgaven å gjøre det samme digitalt. Vi må investere kraftig og få den tekniske plattformen opp og stå, sa Strømme.

– I dette markedet oppstår ny lønnsomhet, nye friske penger. Det er mindre penger i den gamle verden enn den nye. Innenfor det digitale tv-markedet er villigheten til å betale høyt. Vi ser det dukker opp nye inntekstmuligheter og skal tappe inn på de riktige pengestrømmene.

Kjeklet igjen

Morten Micalsen fra MTG TV trakk fram digital betalingstjeneste som et av tre finansielle bein sammen med lineær-tv og annonseinntekter.

– Summen av konsum øker dramatisk. Vi flyttet for eksempel Paradise én time for blant annet å rydde litt i primetime, sa Micalsen.

Også under TV-toppmøtet ble det kjekling mellom deltagerne fra de kommersielle kanalene og NRK. Thor Gjermund Eriksen svarte Micalsen slik:

– Der kommer jeg på noe vi ikke skal gjøre, sa Eriksen til klapp og latter fra salen som svar på et tidligere spørsmål på hva NRK bør avgrenses bort fra.

Tidligere sa VG-sjef Torry Pedersen at NRKs  «totale tilbud» på tv, radio og nett likner de kommersielle selskapene. Kringkastingssjefen var uenig i at de likner på tv og radio, men enig på nett.

– Det er riktig at vi er likere. Men at vi har en mediekonvergens på de nye medieplattformene er du jo enig i, sa Eriksen

– Ingen hadde i dag kommet på å etablere en statlig nettavis, sa Strømme, og fortsatte:

- På TV kommer en stor del av veksten i år fra «Farmen», nei unnskyld, «Anno», sa han til latter fra salen. Farmen går som kjent på TV 2.

Strømme-fortjenester

Kringkastingssjefen mente Norge har det beste TV-tilbudet i verden, og at det ikke er snakk om at NRK fortrenger de kommersielle kanalene.

– Vi befrukter hverandre, sa Eriksen, igjen til latter fra salen.

Det kom også noen stikk mellom de kommersielle konkurrentene. Da Sandnes ble spurt av moderator Trygve Rønningen om hva han misunner TV-Norge-sjefen, svarte han:

– Lønna til Harald Strømme er det vanskelig å komme utenom, den hadde vi nok brukt til en ekstra dramaserie. Det var en fleip. Vi misunner dem og Discovery det globale nedslagsfeltet de har, sa Sandnes.
 

Powered by Labrador CMS