TV 2s hovedkontor på Nøstet i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen
TV 2s hovedkontor på Nøstet i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen

70 årsverk står i fare for oppsigelse i TV 2 i den pågående ned=bemanningen

TV 2 skal gjennomføre kompetansekartlegging for å velge ut hvem som må forlate mediebedriften. Klubbleder Henrikke Helland håper fortsatt på frivillige løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Henrikke Helland er klubbleder i TV 2.<br>Foto: Birgit Dannenberg
Henrikke Helland er klubbleder i TV 2.
Foto: Birgit Dannenberg

Fredag har ledelsen i TV 2 informert internt om hvordan den fremtidige organisasjonen i mediehuset skal se ut. Etter hva Journalisten forstår har avdelingene fått presentert et nytt organisasjonskart med tall på hvor mange årsverk de ulike organisasjonsenhetene skal ha i fremtiden.

Den nye organisasjonen skal tre i kraft en gang i februar neste år.

Leder Henrikke Helland i redaksjonsklubben Klubb2 sier at ledelsen har gitt beskjed om at det er rundt 70 årsverk overtallige. Disse årsverkene ligger innenfor innenfor nyhetsområdet og et prosjekt som skal gjøre flyten av filer internt i TV-selskapet enklere.

– De rundt 70 overtallige er kun i første runde, sier Helland.

Journalisten skrev i september at det er 177 som må gå totalt i TV 2. Per 31. oktober hadde TV 2 innvilget 71 sluttpakker.

TV 2 bekrefter i en pressemelding sendt ut klokken 14 at overtalligheten er på 70 i den pågående nedbemanningsprosessen. I tillegg kommer 20 årsverk som er overtallige fram i tid.

LES OGSÅ: TV 2s klubbleder frykter masseoppsigelser

Skyves fram i tid

Differansen på 36 overtallige av de rundt 100 som er signalisert tidligere, skal tas i 2018 og 2019. Innsparingsprosjektet på rundt 350 millioner kroner i TV 2 løper fram til år 2020.

Helland syns antallet overtallige er høyt, og hun sier at klubben nå vil jobbe for å finne frivillige løsninger for de som er overtallige. Klubblederen sier at det nå som nå skal skje er at mediehuset vil gjennomføre en kompetansekartlegging blant medarbeiderne for å velge ut hvem som er overtallige. Klubben er sterkt uenig i denne fremgangsmåten.

– Vi er veldig uenig i hvordan ledelsen nå skal gjøre dette. Ut fra kompetansekartleggingen skal de velge ut hvem som ikke får være med videre. Og i den kartleggingen vekter de kompetanse høyere enn ansiennitet, noe vi er uenig i, sier Helland.

De fleste som rammes er i innholdsproduksjonslinjen, og omfatter funksjoner som fotografer, studioteknikere og produsenter.

Har du fått med deg debatten om mediene etter USA-valget? Les kommentaren «Jakten på det mystiske amerikanske Folket.»

Utelukker ikke rettssaker

Helland kan ikke si noe om fristen for når kompetansekartleggingen skal være ferdig, men den nye organsiasjonen skal være oppe og gå fra februar.

– Da skal den nye organisasjonen være operativ.

I oktober sa Helland på et landsstyremøte i Norsk Journalistlag (NJ) at hun fryktet for masseoppsigelser i kanalen.

– Frykter du fortsatt oppsigelser?

– Ja, vi frykter det. Det kommer an på hvordan tilbudene blir. De som blir pekt på blir kalt inn til en 15-1 drøftingssamtale for oppsigelse. Vi må sørge for at det blir et såpass godt tilbud at de velger det fremfor å gå til rettssak for usaklig oppsigelse, noe som selvsagt kan skje.

15-1 henspiller på paragraf §15-1 i arbeidsmiljøloven som pålegger arbeidsgiver en plikt til å gjennomføre drøftelser før oppsigelse.

LES OGSÅ: Kirurg Per Kristian Eide krever 6,6 millioner kroner av TV 2

Helland sier at det ikke ligger noen plan om å flytte funksjoner fra Bergen til Oslo i organisasjonsendringen.

– Faktisk går det motsatt vei. Det er skal blant annet være en grafisk avdeling i Bergen, og som styres herfra.

Ledelsen lover «helhetsvurdering»

– Lederne har brukt mye tid på å bygge en organisasjon som kan levere på de strategiske målsetningene utarbeidet i strategiprosjektet «TV 2 i 2020». Denne fredagens budskap til alle medarbeidere og igangsettingen av den videre prosessen er derfor et nytt skritt mot det TV 2 skal være fremover, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i pressemeldingen fra TV 2.

– Bemanningen skal baseres på en helhetsvurdering av ansiennitet, sosiale forhold, alder, kjønn og kompetanse. Slik kan alle medarbeidere bli vurdert på et bredest mulig grunnlag. I dag har vi enkel tilgang til alles ansiennitet, alder og kjønn, mens vi ikke har oversikt over sosiale forhold og kompetanse. Alle får nå muligheten i samråd med lederne til selv å vurdere sin kompetanse og hvilke roller i den nye organisasjonen som kan passe for dem.

Flytter sendinger

I en annen pressemelding opplyser TV 2 at både økonominyhetene og formiddagssendingene flyttes til Bergen. 17-sendingen flyttes motsatt vei for å frigjøre tid for kveldsteamet slik at de får forberedt seg til 18.30- og 21-nyhetene.

TV2.no reudserer med med ti stillinger i Oslo og fire kuttes i Bergen. TV2.no vil dermed kun være lokalisert i Oslo.

Powered by Labrador CMS