TV 2 vil ikke gi ut tall om hvor mange som jobber i kanalen. Bildet er fra det gamle TV 2-huset på Nøstet i Bergen. Foto: Eivind Senneset/TV 2
TV 2 vil ikke gi ut tall om hvor mange som jobber i kanalen. Bildet er fra det gamle TV 2-huset på Nøstet i Bergen. Foto: Eivind Senneset/TV 2

TV 2 hemmeligholder info om antall ansatte i Bergen

Kulturdepartementet avslo også BTs søknad om innsyn i tallene. 

Publisert Sist oppdatert

I TV 2s søknad til Regjeringens allmennkringkasteravtale argumenterer kanalen for at kravene er oppfylt, men vil ikke vise fram tallene som bekrefter det.

Sentralt i avtalen står fortsatt kravet om TV 2s tilstedeværelse i Bergen. Blant kravene heter det at majoriteten av redaksjonelle beslutninger skal tas i en hovedredaksjon minst 10 mil fra Oslo.

Bergens Tidende har søkt innsyn i tallene med oversikt over hvem som jobber hvor og i hvilke avdelinger, men har fått avslag av Kulturdepartementet. TV 2 vil heller ikke gi ut tallene.

– Detaljerte opplysninger om vår organisering og kostnadsstruktur er en type informasjon som er konkurransesensitiv fordi det sier mye om vår ressursbruk og satsing, sier Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, i en epost til avisen.

Når staten inngår en ny avtale med en TV-kanal, vil det kompenseres med inntil 135 millioner kroner per år i fem år.

– Jeg velger å tro at departementet følger dette godt opp, sier byrådsleder i Bergen Harald Schelderup til BT.