Linn Wiik. Foto: TV 2
Linn Wiik. Foto: TV 2

TV 2-programleder beklager identifisering ikke ble drøftet med nyhetsredaktøren

Men Linn Wiik mener fortsatt at den ansatte som ble sagt opp for å ha seksuelt trakassert kvinner i kanalen, burde identifiseres.

Publisert Sist oppdatert

Det var i programmet «Snakk med Linn Wiik» på kvinnedagen 8. mars at det ble vist et bilde av mannen som ble sagt opp for å ha seksuelt trakassert flere kvinner i TV 2.

Mannen har ikke tidligere blitt identifisert av norske, redaktørstyrte riksmedier.

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2omtalte i Dagens Næringsliv mandag identifiseringen som en «alvorlig svikt». Hun tok samtidig programmet av luften, og identifiseringen ble også redigert vekk fra programmet som ligger ute på TV 2 Sumo.

Nå beklager programleder Linn Wiik. I en intern melding nettstedet Kampanje har fått tilgang til omtaler hun identifiseringen av mannen.

«Jeg mener fortsatt vi burde identifisere denne mannen, og er glad for at det er takhøyde for å mene det i TV 2. Men det var en gigantisk feilvurdering å ikke konsultere Karianne. Det legger jeg og vi oss helt flate på og ber om unnskyldning for», skriver Wiik blant annet i et innlegg på fjernsynskanalens interne sider.

Tidsskriftet skriver at de har opplysninger om at både Wiik og flere andre TV 2-journalister mener at kanalen burde ha identifisert mannen tidligere.

Solbrække sier til Kampanje at prosessen rundt hendelsen ikke er ferdig og at det ikke er tatt noen endelig avgjørelse rundt programmets fremtid.

Powered by Labrador CMS