Media City Bergen er under bygging. Om et år flytter TV 2 inn. Foto: Glenn Slydal Johansen
Media City Bergen er under bygging. Om et år flytter TV 2 inn. Foto: Glenn Slydal Johansen

Alf Hildrum mener TV 2 kan spare penger på å la kontorene i Bergen stå tomme

Rimeligere å kjøpe seg ut av leieavtale enn å holde to jevnstore kontorer i Oslo og i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Det politiske miljøet tror at fordi TV 2 har signert en lang avtale med Media City Bergen, er TV 2 tvunget til å være i Bergen i ti år. Det er en stor misforståelse, sier det skriver tidligere TV 2-sjef, Alf Hildrum, i et leserinnlegg i Bergens Tidende.

Kampanje har publisert hele innlegget. Det kan du lese her.

I 2014 var Hildrum stolt TV 2-sjef som hadde vært initiativtaker til Media City Bergen. Hans etterfølger Olav T. Sandnes har truet med å flytte TV 2 ut av Bergen med mindre staten sørger for at TV-selskapet får bedre betingelser for å drive allmennkringkasting og å ha hovedkontor i byen.

- TV 2 kan ta det å kjøpe seg ut av avtalen som en engangskostnad. Det vil sikkert påføre TV 2 et tap, men det vil være mye lavere enn ekstrakostnadene ved å ha to operasjoner, sier Hildrum til BT.

TV 2 har to jevnstore kontorer i Oslo og i Bergen. Kilder BT har vært i dialog med anslår kostnadene ved å la kontorene i Media City Bergen stå tomme, samt selve flyttingen, til å ligge på rundt en halv milliarder kroner. TV 2 skal kutte kostnadene med 350 millioner kroner fram til 2020.

Powered by Labrador CMS