Henrikke Helland er klubbleder i TV 2. Foto: Birgit Dannenberg
Henrikke Helland er klubbleder i TV 2. Foto: Birgit Dannenberg

De ansatte i TV 2 må svare riktig på nærmere 30 spørsmål for å beholde jobben

– Tungt og forferdelig, sier klubbleder Henrikke Helland.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 kom ikke i mål med bemanningsreduksjonene gjennom frivillige sluttpakker. Nå må alle ansatte gjennom en spørsmålsrunde, før de får vite om de er med i den nye organisasjonsplanen etter nyttår.

Ifølge Dagens Næringsliv skal TV 2-ledelsen gjennomføre en større kompetansekartlegging av sine ansatte. I tillegg til å sende inn sin egen cv må de ansatte svare på rundt 30 spørsmål i et skjema som igjen skal diskuteres med nærmeste leder.

Svarene skal besvares skriftlig, og de ansatte må selv rangere hvordan de står på ulike fagfelt som erfaring med deskarbeid og rapportering ved «breaking news», kildenett, produktivitet og produksjon av godt innhold under tidspress.

LES OGSÅ: TV 2s klubbleder frykter masseoppsigelser

– Det er tungt og forferdelig å gå inn i denne prosessen, sier klubbleder Henrikke Helland i TV 2. De ansatte synes ikke spørsmålsrunder er måten å nedbemanne organisasjonen på, og mener ledelsen heller burde benyttet ansiennitetsprinsippet.

TV 2-ledelsen har laget en ny organisasjonsplan, og etter kompetansesamtalen mellom medarbeideren og nærmeste leder skal de vurdere hvem som er best egnet til stillingene som kal lysest ut før jul.

I slutten av oktober ble det klart at 71 medarbeidere i TV 2 har fått innvilget sine søknader om sluttpakke. TV 2 har som mål at i alt 177 årsverk må bort for å oppfylle spareplanen på 350 millioner kroner. Dermed gjenstår 106 årsverk.

Powered by Labrador CMS