Leder Hege Iren Frantzen i Norsk Journalistlag var til stede på møtet. Foto: Martin Huseby Jensen
Leder Hege Iren Frantzen i Norsk Journalistlag var til stede på møtet. Foto: Martin Huseby Jensen

TV 2-ledelsen åpnet e-post mellom kanalens tillitsvalgt og Norsk Journalistlags advokat

NJ-leder Hege Iren Frantzen ser på hendelsen som alvorlig.

Publisert Sist oppdatert

Mandag formiddag stilte TV 2-ledelsen opp til et to timer langt oppvaskmøte med Norsk Journalistlag. Bakgrunnen for møtet var at NJ ville at TV 2 skulle redegjøre for kildejakten som ble satt i gang etter at Dagens Næringsliv i januar lagde sak om den interne økonomiprognosen i kanalen.

Under møtet la TV 2 frem en rapport og referat om undersøkelsen for NJ. Der kom det blant annet frem hvilke e-poster som hadde blitt åpnet og lest av ledelsen. Korrespondanse mellom TV 2s tillitsvalgte og NJs advokater skal være blant e-postene som ble åpnet. Det skriver Dagens Næringsliv.

– På det tidspunktet dette skjedde, så hadde NJ flere rettsprosesser mot TV 2. Det er derfor ekstra alvorlig at e-post mellom tillitsvalgte og våre advokater leses av nettopp TV 2, og det ga vi tydelig uttrykk for i møtet. Våre tillitsvalgte og våre medlemmer i TV 2 må være trygge på at tillitsvalgte kan kommunisere med NJs advokater i alle mulige saker uten at de kan risikere at eposter åpnes og leses av ledelsen, sier NJ-leder Hege Iren Frantzen til DN.

TV 2s juridiske direktør Tomas Myrbostad forklarer de åpnede e-postene overfor DN slik: – En mediebedrift må i likhet med andre kunne beskytte sine forretningshemmeligheter. Vi har gjort en grundig vurdering av både jus og pressetikk før vi iverksatte undersøkelsene.