Årsæther forlater TV 2: – Vær forberedt på fiskebilder på Facebook

Om Jan Ove Årsæther klarer å legge journalistikken helt på hylla, er uvisst. Først har han karantene. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nyhets- og sportsdirektør Jan Ove Årsæther (46) har valgt å si opp i TV 2. Han forlater mediehuset etter 17 år som reporter, redaktør og direktør, heter det i en pressemelding fra TV 2. 

– Jeg vil rose Jan Ove for innsatsen han har lagt ned i TV 2 gjennom snart to tiår. Det står stor respekt av det han har vært med å skape for TV 2, gjennom arbeidet på mange områder innenfor sport, nyheter og TV2.no. Han har også vært sentral i arbeidet mot et nytt TV 2 i 2020, sier sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes i meldingen.

– Vi får se hva det blir til, sier Årsæther til Journalisten. – Selv om jeg forlater TV 2 og tenker at jeg skal drive med noe anet, så innebærer ikke det at dette ikke handler om journalistikk eller innhold. 

Det er ikke så lett å få ut av ham hva han har i tankene. Han forteller at han gjennom den siste tiden har hatt en sterkere følelse av at tiden var inne for å finne på noe annet. I fjor gikk han fra å være redaktør til å bli direktør. Dermed ikke lenger like hands-on i den daglige journalistikken i TV 2. 

– Jeg har vært med å bygge en organisasjon som fungerer veldig godt. Og det er klart at med større ansvar kommer man desto lenger bort fra håndverket og det operative faget. Da blir det en jobb som er litt annerledes, men det er ikke det som er grunnen til at jeg har tatt beslutningen. Det var ønsket om å gjøre noe annet, sier han til Journalisten.

På Facebook skriver han at i tiden fremover skal han la telefonen få ligge litt og hente fram fiskestanga. 

– Folk som følger meg på Facebook må være forberedt på flere fiskebilder. Det har vært for få de siste årene.

Årsæther startet i TV 2 i 2000, da han kom fra Dagens Næringsliv. Først jobbet han som nyhetsreporter i Oslo og har deretter gått gradene til stillingen som sjef for Nyhetene, Sporten og TV2.no. Han forlater TV 2 i august.

– Jeg har i første omgang en viss karantenetid, så får jeg komme tilbake til hva jeg skal gjøre når den utløper. Jeg har imidlertid takket ja til å representere TV 2 i styret i flere av datterselskapene framover, blant annet i Faktisk. Så skal jeg lete fram fluestanga som jeg ikke har brukt på flere år og teste ut hvordan det er å slå av mobiltelefonen i korte perioder, forteller Årsæther.

– Jeg vil takke Olav, ledergruppen, fagforeningene og alle medarbeiderne jeg har jobbet sammen med for et strålende samarbeid, og ønsker hele TV 2-organisasjonen lykke til videre i en svært krevende tid for mediene. Jeg vet at dersom det er en organisasjon som makter å tilpasse seg den nye tiden og vinne nytt terreng i kampen om seere og brukere, så er det nettopp TV 2, sier Årsæther i pressemeldingen.

– Jan Ove har vært faglig sterk og tydelig i sin rolle som redaktør, noe som har gitt ham høy tillit internt. Det er trist at han nå forlater TV 2, sier Henrikke Helland leder for Klubb 2 til Journalisten.

Powered by Labrador CMS