TV 2-sjef Olav T. Sandnes tar grep og skal effektivisere mediehuset. Foto: Bjørn Inge Karlsen, Egmont Publishing
TV 2-sjef Olav T. Sandnes tar grep og skal effektivisere mediehuset. Foto: Bjørn Inge Karlsen, Egmont Publishing

Det går mot omfattende kutt i TV 2

Spekulasjoner sier kutt opp mot 150 ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er bransjebladet Kampanje som slår opp at TV-selskapet skal være i gang med et større effektiviseringsprogram med navnet Greenfield Playout Program (GPO). Dette skal være den største omleggingen TV 2 har vært gjennom i sine 23 år på lufta.

Bransjebladet skriver at det internt går spekulasjoner om at kostnadskuttene er på størrelser mellom 90 og 120 millioner kroner. Og at det kan medføre en nedbemanning på opp mot 150 ansatte.

GPO skal stå fristilt fra eksisterende rammer og begrensninger. Det formuleres ifølge Kampanje som «en full nullstilling» og en «start med blanke ark».

TV 2s teknologidirektør Håvard Myklebust skal være sentral i arbeidet. Han sier at dette er det største teknologiprosjektet i TV 2s historie. Han sier at det handler om å bygge en smart og effektiv arbeidsflyt og at GPO i seg selv ikke er et effektiviseringsprogram.

- Men det er selvsagt slik at når vi bytter ut vår ti år gamle playout-plattform, så er der gevinster å hente. I GPO er det endringer i arbeidsflyt, og i arbeidsdeling mellom avdelinger. Og som i resten av mediebransjen vil det i TV 2 alltid være krav til modernisering og effektivisering.

Usikkerhet i TV 2-huset

Til Journalisten sier leder Henrikke Helland i Klubb 2 at de er godt orientert om det pågående prosjektet. Hun bekrefter at det er snakk om en teknologiomlegging som også medfører en organisasjonsendring, men understreker samtidig at det er uvisst hvorvidt det medfører nedbemanning.

Flere avdelinger er omfattet av endringene. Alt som har med tilrettelegging og utsending av TV.

- Det er et veldig stort prosjekt, men vi er ikke der ennå at vi vet om det blir overtallige på grunn av omleggingen, eller hvor mange det eventuelt blir, sier klubblederen.

Hun mener at endringene viser at Egmont vil satse på tv-selskapet og rigger TV 2 for fremtiden. Endringen skal være på plass til TV 2 flytter til Media City Bergen i mai 2017.

Powered by Labrador CMS