Kadafi Zaman forteller til TV 2 at han siden pågripelsen har vært fengslet i en celle med 21 andre personer. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen
Kadafi Zaman forteller til TV 2 at han siden pågripelsen har vært fengslet i en celle med 21 andre personer. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

TV 2-reporter fengslet i Pakistan sier han ble angrepet og slått med køller

Fremdeles uklart hva som er grunnen til pågripelsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2-reporter Kadafi Zaman, som fredag ble pågrepet i Pakistan, forteller at han ble angrepet og slått med køller.

Det er fremdeles uklart hva som er grunnen til pågripelsen, og hvor lenge Zaman må sitte fengslet, ifølge TV 2.

Zaman ble pågrepet mens han dekket demonstrasjoner nord i landet.

«Jeg var vitne til ekstrem voldelig atferd fra politiet som brukte køller for å stanse aktivistene. I den sammenheng ble jeg angrepet og slått med køller, til tross for at jeg sa jeg var fra pressen», forteller Zaman til egen kanal.

Han forteller at han siden pågripelsen har vært fengslet i en celle med 21 andre personer.

Får konsulær bistand

– Vi har fått rapporter fra Kadafi og vitner som opplyser om at politiet oppførte seg brutalt. De skjøt med skarpt i lufta og slo demonstranter med batonger. Og det var jo nettopp det Zaman ønsket å formidle og rapportere hjem om, og så blir han selv arrestert i den situasjonen, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 til NTB lørdag kveld.

Kanalen har løpende kontakt med Utenriksdepartementet (UD), som opplyser til at de er kjent med at en norsk journalist er fengslet i Pakistan.

– Ambassaden i Islamabad er i kontakt med ham og gir konsulær bistand. Vi er også i nær dialog med hans arbeidsgiver i Norge. Vi jobber for fullt med saken, sier pressekontakt Kristin Enstad til NTB.

– Jobber med å få ham løslatt

Også Pakistans ambassade i Oslo opplyser at de jobber med å få løslatt Zaman.

– Vi jobber nå med å få oversikt, sier Pakistans ambassadør til Norge, Riffat Masood, til VG.

Hun reiser til Islamabad lørdag kveld, og hun sier at hun har satt sin ambassadesjef og nestkommanderende, Zaib Abbasi, på saken.

– Vi jobber nå med å få frigjort Zaman så fort som mulig, sier Abassi til VG.

Ambassaden forsøker blant annet å få kontakt med førstesekretæren i Punjab, provinsens øverste embetsmann, i tillegg til ulike departementer og ministre.

På ferie

Zaman var på ferie med familien, men skulle også dekke demonstrasjoner i landet.

Pågripelsen skjedde kort tid etter at Zaman selv rapporterte om at politiet gikk til massepågripelser av politikere som støtter tidligere statsminister Nawaz Sharif.

Powered by Labrador CMS