Gjennom mange år har Inge D. Hanssen i Aftenposten hørt om all elendighet mennesker kan finne på. Foto: Birgit Dannenberg
Gjennom mange år har Inge D. Hanssen i Aftenposten hørt om all elendighet mennesker kan finne på. Foto: Birgit Dannenberg

Inge D. Hanssen ikke klar for å gi seg – fortsetter som rettskommentator

Den ferske pensjonisten har inngått avtale med både Aftenposten og TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Det er snart en måned siden Aftenpostens rettskommentator Inge D. Hanssen gikk av med pensjon som 67-åring etter lang og tro tjeneste i 42 år. Men han var ikke klar for å gi seg i retten og tar nå på seg frilansjobber - primært for TV 2 og tidligere arbeidsgiver Aftenposten.

– Det er hyggelig at de begge vil ha bruk for meg. Men det er greit å styre tiden litt selv også, og ikke være på jobb hver dag, sier han.

Det var de to mediehusene som tok kontakt med Hanssen, som ikke var vond å be. Men han skildrer likevel pensjonisttilværelsen som «utrolig bra».

– Det kan anbefales, sier han og ler.

Halvt år av gangen

Han forteller at han hadde veldig lyst til å fortsette å jobbe, men 67 år er pensjonsalder i Aftenposten. Så når anledningen bød seg til å jobbe litt igjen, var det gøy.

– Hvor lenge vil du holde på, tror du?

– Jeg tar et halvt år av gangen, så fortsetter jeg derfra. Det kan bli nok å gjøre.

Hanssen skal jobbe en del utover høsten for de to mediehusene. Det gjøres avtaler på forhånd fra gang til gang på hvem han skal levere til.

Om han tror det er mangel på rettskommentatorer vil han ikke svare på, men konkluderer med at det blir morsomt for ham å få fortsette.

Les også: Inge D. Hanssen: – Etterlatte bør ikke bestemme

God på å glemme

Hanssen har jobbet med utallige rettssaker i sin karriere. Den ene mer bestialsk enn den andre. Da Journalisten gjorde et større intervju med ham for et år siden forklarte han at han «glemmer jævlig lett». 

– Når saken pågår, går informasjonen inn det ene øret. Det lagres en stund, men så fort saken er ferdig, slippes den ut det andre øret igjen. Det går i glemmeboken. Det må gjøre det, for at en skal kunne overleve, uttalte han.

«Åtte år gammel gutt mishandlet til døde. Jente på halvannet år druknet av mor. Mor og stefar gjennomførte seksuelle overgrep mot sine barn. Ordfører hadde seksuelt samkvem med mindreårig. Far dreper mor og bortfører datter. Ung kvinne drept i Ålesund. 77 mennesker drept av én gjerningsmann.» er bare et utdrag av rettssakene 67-åringen har vært vitne til.

– Levende leksikon

Kadafi Zaman i TV 2 håper på å få jobbet mye med Inge D. Hanssen. Han utelukker ikke at han har hatt en finger med i spillet på å få ham til kanalen, men presiserer at det ikke var ham som tok avgjørelsen.

– Men det er jo et kjempekupp! Han er et levende leksikon når det gjelder krim. Vi kan dra nytte av hans erfaring i store saker, og at han kan sette det i en sammenheng. Blir nok garantert til at vi jobber litt sammen, det hadde vært stort, sier han.

Powered by Labrador CMS