TV 2s hovedkontor på Nøstet i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen
TV 2s hovedkontor på Nøstet i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Inntil 15 ansatte risikerer fortsatt oppsigelse i TV 2

TV 2s organisasjonsdirektør Sarah Willand håper fortsatt å oppnå frivillighet i flere saker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I november i fjor var det fare for at opp mot 70 overtallige årsverk i TV 2 risikerte oppsigelse. Etter den siste rundens styrte sluttpakker som hadde frist til sist fredag, er dette tallet redusert til mellom 10 og 15 som risikerer oppsigelse, opplyser organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J.  Willand til Journalisten.

– Det gjenstår 10 til 15 uløste saker av overtalligheten i 2017. Vi er fortsatt i dialog med enkelte, og håper at flere saker kan løse seg, sier Willand.

De fleste sakene knytter seg til det redaksjonelle området.

Flere alternativer

Før den siste runden der ansatte i møte med leder fikk beskjed om at de ikke var innplassert i TV 2s fremtidige organisasjon gjenstod 39 årsverk, ifølge Willand. Disse hadde frist til fredag med å ta sluttpakke.

Direktøren sier at TV 2 i løpet av februar vil iverksette formelle drøftinger før en eventuell oppsigelse i de sakene der det fortsatt pågår dialog, men som ikke løses.

– Vi går nå over i en formell prosess med drøftinger. Eventuelle oppsigelser vil først komme etter det og i løpet av februar.

Willand sier at den økonomiske rammen for pakker ikke er økt underveis, men at det er gitt økt valgfrihet i pakkeløsningene.

– Det har ligget frivillige tilbud på bordet nærmest kontinuerlig siden mai. Vi har brukt mye tid med tillitsvalgte og har gitt flere alternativer, som studiestøtte og lengre tid med inntektssikring der det viser seg vanskelig for den enkelte å komme over i annet arbeid. Det har blitt opplevd som positivt.

Direktøren er glad for at det store flertallet av TV 2s overtallighet på 177 årsverk er løst gjennom frivillige løsninger.

– Det virket først som en uoverkommelig oppgave. Vi vet at engasjementet og dedikasjonen til TV 2 er stor hos våre medarbeidere. Derfor er vi veldig glad for at vi for det store flertallet har klart å komme i mål med frivillige løsninger. Så er det tøft for de det gjelder.

I fjor høst fryktet leder Henrikke Helland i redaksjonsklubben masseoppsigelser i TV 2. Etter arbeidsmiljølovens bokstav, kan det altså fortsatt skje. Loven definerer oppsigelse av mer enn 10 arbeidstagere innenfor et tidsrom på 30 dager som masseoppsigelse.

– Hvis det kommer til det, så blir det det. Men ut fra utgangspunktet vårt er vi glad for å ha kommet til så mange frivillige løsninger.

Ingen oppsigelser ennå

Klubbleder Helland venter mer informasjon om prosessen i løpet av uken. Hun sier til Journalisten at ingen er oppsagt i TV 2 ennå.

– Vi vet fortsatt ikke hvor mange som går inn til 15-1-samtaler, sier Helland til Journalisten.

Begrepet 15-1 knytter seg til arbeidsmiljølovens paragraf 15-1 som pålegger drøftinger med den ansatte før arbeidsgiver kan gå til oppsigelse.

Powered by Labrador CMS