Klubb2, der Henrikke Helland er leder, har sendt epost til medlemmene sine om den forestående nedbemanningen i TV 2. Foto: Birgit Dannenberg
Klubb2, der Henrikke Helland er leder, har sendt epost til medlemmene sine om den forestående nedbemanningen i TV 2. Foto: Birgit Dannenberg

TV 2-klubben ber medlemmene oppføre seg pent

Klubb2 oppfordrer alle om “å være ekstra påpasselig og ikke gi ledelsen grunnlag for oppsigelser”.

Publisert Sist oppdatert

Kanalen skal kutte 350 millioner i forbindelse med strategiarbeidet «TV 2 i 2020». Onsdag sendte TV 2s redaksjonsklubb en epost til alle medlemmene sine, skriver Dagens Næringsliv (krever betaling). 

I eposten, som er undertegnet nestleder Stein Akre, vises det til at TV 2 15. september skal legge fram omstillingsplanen som er neste del av prosjektet. Fram til da vil det naturlig nok være mye usikkerhet i organisasjonen, heter det.

I eposten, som også Journalisten har fått tilgang til, skriver Klubb2 at den kjemper hardt for å unngå oppsigelser i forbindelse med omstillingen i mediehuset. Klubben kommer til å stå beinhardt på ansiennitetsprinsippet. Klubb2 viser til at oppsigelsesvernet i Norge langt fra er absolutt, og at det finnes en rekke forhold som gir TV 2 rett til å si opp ansatte.

“Derfor oppfordrer Klubb2 alle medlemmer om å være ekstra påpasselig og ikke gi ledelsen grunnlag for oppsigelser. Det betyr at alle medlemmer i tiden fremover må være pliktoppfyllende hva angår arbeidsoppgaver. Det er ekstremt viktig å opprettholde produksjon, ikke fremstå som generelt negativ vis á vis kollegaer og ledelse, være ryddig på fravær osv. Dette er ikke tiden for å «dumme» seg ut på en sommerfest», oppfordrer klubben.

Se Journalistens dekning av TV 2

Lederen av Klubb2, Henrikke Helland, sier til DN at e-posten ikke var ment for offentligheten.

– Vi har aldri vært i en oppsigelsessituasjon. Tidligere har vi hatt en ledelse som har ønsket frivillige avganger og dermed tilbudt rause sluttpakker. Men nå ser vi en helt annen trend, sier hun.

Overfor DN reagerer personal- og informasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, slik på eposten fra klubbledelsen:

– I utøvelse av TV 2s personalpolitikk er vi opptatt av ordentlige og forutsigbare prosesser, og det gjelder også i denne situasjonen.