Sarah Willand er organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2. Foto: TV 2
Sarah Willand er organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2. Foto: TV 2

Nå kan TV 2-ansatte søke om sluttpakke igjen

Mediehuset gjenåpner sluttpakkevinduet med ny frist torsdag 15. desember.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag kveld opplyser organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand at det åpne tilbudet om sluttpakker gjenåpnes. Fristen for å søke denne gangen er 15. desember.

Klubben fikk gehør

Det var VG (krever betaling) som først mandag kveld omtalte at det åpne sluttpakketilbudet er gjenåpnet.

– Etter ønske fra og i dialog med tillitsvalgte den siste uken har vi valgt å gjenåpne det åpne tilbudet om sluttpakke. Vi ønsker fortsatt å løse overtalligheten i TV 2 med størst mulig grad av frivillige løsninger. Derfor fulgte vi klubbenes råd om å åpne et tilsvarende tilbud som tidligere, med frist den 15. desember, sier Willand til VG, og understreker:

– Det er kun de områdene av TV 2 som omfattes av endringer i roller eller overtallighet som inkluderes i kompetansekartleggingen nå.

Klubbleder Henrikke Helland sier til VG at de har jobbet for at folk skal gå frivillig.

– Vi har fått gehør for å gjenåpne for sluttpakker i en kort periode. Det er vi veldig glade for, sier Helland.

Til Journalisten sier Helland at hun ikke har noen forventing om at det skal komme opp mot 70 sluttpakkesøknader nå. Men hun mener det var viktig at vinduet ble gjenåpnet slik at ansatte kan ta et aktivt valg nå som de vet hvordan den fremtidige TV 2-organisasjonen blir.

– Ansatte får nå en anledning til å velge selv og kunne slutte når de ser hvordan arbeidshverdagen blir, sier Helland.

Ubehagelig prosess

Gjenåpningen skjer etter at Dagens Næringsliv fredag skrev at alle ansatte i TV 2 må gjennom en undersøkelse for å kartlegge kompetansen, etter at kanalen ikke kom i mål med bemanningsreduksjonene gjennom frivillige sluttpakker. 90 ansatte er overtallige og 70 årsverk skal kuttes før nyttår. Flere seniorreportere i TV 2 er rystet over nedbemanningsprosessen.

– Hele prosessen er veldig ubehagelig, sier Fredrik Græsvik, som har vært utenriksreporter i TV 2 siden 1994, til VG.

TV 2-sjef Olav T. Sandnes ønsker ikke å kommentere utspillene, og sier prosessen gjennomføres i dialog med ledere, tillitsvalgte og hovedverneombud.

Klubbleder Helland sier til Journalisten at den pågående kompetansekartleggingen fortsatt går sin gang til tross for at sluttpakkevinduet er gjenåpnet.

Powered by Labrador CMS