TV 2 skal sende Norges semifinale i J19-EM. Her jubler Noor Eckhoff, Andrea Norheim, Vilde Birkeli, Camila Huseby og Malin Sunde under 1-0-seieren over Frankrike. Foto: Urs Flueeler / Keystone / NTB scanpix

TV 2 sender Norge i J19-EM etter kritikk

I helgen fikk TV 2 kjeft for ikke å gratulere J19-landslaget med semifinaleplass i EM.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kanalen legger seg flat og kjøper rettighetene til Norges semifinale.

Det bekreftet TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen HagenTwitter tirsdag ettermiddag. Kanalen har også sikret seg retten til å sende finalen om Norge skulle ta seg dit.

Lørdag la TV 2-sporten ut en egen Instagram-melding for å gratulere G19-landslagets brennhete Erling Braut Håland med 18-årsdagen. Samme dag tok de norske J19-jentene seg til EM-semifinale, men TV 2 nevnte ikke bragden i sosiale medier.

Det fikk flere til å reagere, deriblant Andrea Norheim. J19-landslagsspilleren anklaget kanalen for å «gi blaffen» i jentefotball. TV 2 vedgikk at det «ikke var godt nok».

Nå har TV 2 gjort sitt for å bøte på glippen. Vegard Jansen Hagen opplyste om sitt siste rettighetskjøp ved å henvise seg til Norheim og Norges Fotballforbund på Twitter:

«Hei @andreanorheim99 og @nff_info! For dårlig av oss i @2sporten å ikke gratulere med semifinale, men vi gir ikke blaffen i jentefotball. I dag har vi kjøpt rettighetene til semifinale (+ finale) med Norge i @WU19EURO2017. Lykke til. Vi heier på dere!».

Norges semifinale spilles fredag i sveitsiske Biel. Det er ikke klart hvem de norske møter. Finalen går mandag kveld.

Powered by Labrador CMS