Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 betegner dokumentaren som en balansert gjennomgang. Foto: Glenn Slydal Johansen
Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 betegner dokumentaren som en balansert gjennomgang. Foto: Glenn Slydal Johansen

TV 2 med omstridt dokumentar om overgangssak

Fotballklubben Stabæk reagerer og kaller dokumentaren spekulativ.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 sender torsdag kveld en dokumentar om den såkalte overgangssaken. Dokumentaren har fått tittelen «Frifinnelsen». Det har fått Stabæk til å sende en mail til klubbens sponsorer.

«Helhetsinntrykket er at den er spekulativ og ambisjonen er åpenbar, den ønsker å så tvil om den rettskraftige dommen samtidig som den er et forsøk på å renvaske TV 2 for de uriktigheter som de kom med i en tidlig fase av saken», skriver Stabæks styreleder Espen Moe i mailen, melder Nettavisen.

TV 2 slår tilbake og sier kanalen har gjort en «balansert gjennomgang» av saken.

– Dokumentaren er et sammendrag av hele saken, basert på dels nye opptak og dels opptak som aldri tidligere er publisert. Vi mener dette er en balansert gjennomgang av saken, der alle involverte parter får rikelig med anledning til å kommentere, forklare og utdype, sier nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther.

– Det er slik at heller ikke rettssystemet er skjermet fra undersøkende journalistikk, men når man lager journalistikk på en rettskraftig dom, påhviler det ekstra aktsomhet. Dette kravet mener vi å ha oppfylt, mener nyhetsredaktøren.

TV 2 er for øvrig innklaget til Pressens Faglige Utvalg for å ha utlevert upubliserte lydopptak om samme overgangssak, i strid med Vær Varsom-plakatens punkt 3.6. Klager er fotballagent Jim Solbakken, via advokat.

Det klageren reagerer på, og som har utløst klagen til PFU, er at TV 2 skal ha utlevert lydopptak fra to telefonsamtaler mellom klager og TV 2s sportsjournalister til fotballmagasinet Josimar, opptak som TV 2 aldri har publisert, og som klager også mener ble tatt opp i skjul.

Les PFU-klagen mot TV 2 her

Powered by Labrador CMS