I dag slukker TV 2 tekst-TV. NRK venter derimot en stund til

Viktig å nå ut til alle, sier NRKs TV-sjef.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble det klart fra TV 2-hold at de aktet å holde liv i tekst-TV i bare ett døgn til. I dag slukker de tjenesten.

– Verden går videre, og tekst-TV er etter hvert en plattform og en teknologi som ikke lenger er et satsingsområde for TV 2, sier kommunikasjonsdirektør Jan-Petter Dahl til TV 2.

Også i NRK går verden videre, bare ikke så kjapt. For der har de ingen umiddelbare planer om å følge etter TV 2 og avvikle tekst-TV. Men det utelukker ikke at tjenesten kan forsvinne på lengre sikt.

– I forhold til de andre plattformene og deres muligheter, så har tekst-TV forvitret mer og mer, men fortsatt har det en del brukere, sier TV-sjef Arne Helsingen i NRK til Journalisten.

En del brukere er det ingen tvil om. Rundt 10 prosent av befolkningen over 12 år benytter seg av tekst-TV hver eneste dag. Det tilsvarer rundt 400.000 daglige brukere. Men fremtidsrettet er det likevel ikke. Ifølge Helsingen er den store majoriteten av brukerne over 65 år.

Det er i år 34 år siden NRK lanserte tekst-TV.

Rett tid

Blant tjenestene som gjør tekst-TV viktig er tekstingen av programmer. Teksting gjennom distributørenes forskjellige bokser er ifølge Helsingen er ofte er vanskelig tilgjengelig for forbrukerne.

Det er ifølge TV-sjefen begrenset hvor mye ressurser tjenesten som ble lansert i 1983 krever. Helsingen forklarer at det meste er helautomatisert. Likevel er det slik at tekst-tv som plattform og teknologi kan stå i veien for utviklingen av de digitale tjenestene.

– Vi har, som sagt ingen umiddelbare planer. Men det er noe vi vurderer – slik vi gjør med alt annet av kanaltilbud. Det viktigste for oss er at vi når ut med innholdet vårt og er lett tilgjengelig for alle. Og så må vi passe på at vi gjør alt til rett tid, med gode alternativer.

 

Powered by Labrador CMS