Tommy Gulliksen starter eget firma som skal levere dokumentarer til TV 2. Foto: Anne Marte Blindheim.

Hjalp med å unngå oppsigelser

Tommy Gulliksen fikk forretningsavtale med tidligere arbeidsgiver TV 2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det klart at TV 2 klarte å unngå oppsigelser i den siste nedbemanningsrunden. En viktig årsak til at kanalen klarte dette er at flere ansatte ønsket å starte egne selskap.

– Vi har vært positive til alle som har kommet med slike tanker og spurt om avtaler, men oppsummert er det ikke alle som har gått videre med ideene. Sikkert av ulike årsaker, som usikkerhet om hva man kan få levert av tjenester, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy.

Kompetanse

Etter sju år i TV 2 satt Tommy Gulliksen og så på at ledelsen i kanalen kuttet kostnadene og la ned redaksjonen han arbeidet for, Dokument 2. Gulliksen forteller at da det ble klart at redaksjonen skulle legges ned og nyhetssendingene preges av mer hendelsesnyheter, ble det lite igjen av det han er glad i å jobbe med.

– Da følte jeg at jeg ikke fikk utnyttet kompetansen min i så stor grad som jeg ønsket.

Gulliksen kastet seg rundt og gikk i diskusjon med ledelsen om sin fremtid. Det endte med at han, sammen med flere andre, bidro til at TV 2 slapp å bruke oppsigelser ved nedbemanningen. Det gjør Gulliksen ved å forlate TV-selskapet med en forretningsavtale i lomma.

Løsningsorienterte

– De var veldig løsningsorienterte og imøtekommende. TV 2 ønsket å ha dokumentarer som jeg kan produsere for kanalen. De har bundet seg til å kjøpe dokumentarer fra meg i noen år fremover. Det synes jeg er fint personlig, for jeg kan dyrke det jeg elsker. Samtidig sikrer det kanalen viktig innhold som jeg var redd skulle gå tapt.

Gulliksen forklarer at dette var muligheten til å gjøre noe han har drømt om. Fra nyttår er han fritatt fra arbeidsplikt og kan arbeide med firmaet sitt, samtidig som han får lønn et stykke inn i 2010.

Gulliksen håper å slå seg sammen med tidligere kolleger, gjerne i et fellesskap.

– Flere dyktige folk slutter og vi er en del som ser for oss å slå oss sammen og starte noe som er levedyktig, noe som er nytt. Vi tror det kan fungere og at vi kan lage bra ting.

Strekke seg

Indrøy forklarer at rundt ti ansatte i TV 2 ønsker å danne sine egne selskap. Da er det snakk om både innholdsproduksjon og tekniske tjenester.

– Vi har forsøkt å strekke oss langt for dem som har hatt slike planer, og det tror jeg folk vil bekrefte. Det er et tøft steg å ta for folk som har sittet i faste stillinger i mange år, så det er nok noen som har gått noen runder med seg selv.

Fantastisk

Klubbleder Baard Zakariassen forteller at mange kjente en bør forsvinne fra skuldrene da det mandag ble klart at man unngår oppsigelser.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Nå har vi levd med usikkerheten veldig lenge. Spesielt nå da vi nærmer oss jul er det et veldig ubehag å ha slikt hengende over seg. Det var en fantastisk nyhet å kunne gi. Det har vært godt humør på bruket etter meldingen. Folk har vært veldig glade.

Powered by Labrador CMS