Heiberg: – TV 2 ba meg om unnskyldning

Legger boikott av OL-reporter på is etter oppvaskmøte med Alf Hildrum.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

IOC-medlem Gerhard Heiberg mislikte TV 2s framgangsmåte da reporter Ann Kristin Liestøl beskrev hans dobbeltrolle i Beijing. Heiberg er styremedlem og investor i selskapet Vizrt, som selger tv-grafikk til Kinas stats-tv.

Svartelistet

Etter intervjuet i april, fortalte Heiberg Liestøl at han ikke lenger vil svare på spørsmål fra henne, verken i denne eller i andre saker. Liestøl inngår i TV 2s reporterstab under OL og skal etter planen blant annet dekke IOCs pressekonferanser under lekene.

– Det var noe som skjedde bak min rygg som jeg ikke likte, sier Heiberg til Journalisten. Han sikter til at TV 2 kontaktet medlemmer av IOCs etiske komité om det engasjementet Heiberg, leder av markedskommisjonen og IOCs styre, har i Vizrt.

– Ute etter deg

Heiberg klaget på behandlingen han hadde fått i et møte med TV 2s sjef Alf Hildrum. IOC-medlemmet framførte sin misnøye med TV 2s research:

– Det ble tatt kontakt med en masse folk, noe som aldri er skjedd før. Da sa man der nede at det er noe mye mer alvorlig som ligger bak, når man begynner å ringe rundt til de enkelte medlemmer av den etiske komité uten at jeg vet om det.

Heiberg sier det er helt vanlig at etisk komité får henvendelser fra media, men da skal det skje via den ansvarlige, ikke ved å ringe de enkelte medlemmer. Han sier TV 2 burde informert ham at de kom til å gjøre det.

– Jeg ble oppringt av enkeltmedlemmer og av kommunikasjonsdirektøren i IOC, som sa at nå må du passe deg, Gerhard, for det er noen som er ute etter å ta deg og de har nok sikkert mye mer på deg, siden de ringer rundt her og graver i ett sett.

Hildrum beklaget

– Jeg sa til Alf Hildrum at det vil jeg ikke ha noe av.

– Beklaget Hildrum dette?

– Ja, det gjorde han.

– Betyr det at ditt forhold til Liestøl er avklart, slik at hun nå er velkommen til å intervjue deg igjen?

– Jeg har ikke noe problem med å snakke med henne. Men jeg kommer til å være veldig på vakt og vet ikke om det kommer til å bli noe normalt forhold igjen.

Beijing-boikott?

Heiberg sier han ikke har noen plikt til å la seg intervjue og selv kan velge hvem han vil snakke med. Journalisten spurte derfor om det kunne oppstått en vanskelig situasjon hvis en journalist den tidligere Lillehammer-sjefen ikke setter pris på, dukket opp på en pressekonferanse der han deltok som IOC-medlem.

– Den kunne ha oppstått. Ikke misforstå meg. Jeg er for pressefrihet og ytringsfrihet og alt. Man kan skrive og gjøre akkurat hva man vil. Og jeg kan uttale meg til hvem jeg vil, eller la være. Dette har jeg snakket med Alf Hildrum om. Jeg treffer henne gjerne igjen, men er altså på vakt.

Powered by Labrador CMS