Vil kutte 72 årsverk i TV 2

Innstillingen til ledelsen om kutt i TV 2 foreslår at 72 årsverk fjernes. Sluttpakker skisseres.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 har det siste halvåret arbeidet med å finne områder der kringkasteren kan kutte kostnadene sine. I dag klokken 12.30 ble innstillingen fra utvalget som ser på kuttmuligheter overlevert ledelsen.

72 årsverk

– Alle avdelinger blir berørt. Og det foreslås reduksjoner på 72 årsverk. Vi forhandler med klubbene om hvordan dette skal løses de nærmeste dagene, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy til Journalisten.

Både ledelsen i TV 2 og klubbledelsen har sagt at man vil jobbe for å unngå oppsigelser.

– Det tallet inneholder flere ting, blant annet ubesatte stillinger, sier Indrøy. Han vil ikke svare på hvor mange stillinger som står ubesatt.

– Det er i hvert fall et betydelig antall ledige stillinger, det er også mange vikarer og engasjement som blir tatt i denne sammenhengen – så det blir ikke slik at 72 ansatte må gå.

– Hvor mange fast ansatte vil et slikt kutt omfatte?

– Det vil jeg ikke svare på – vi skal forhandle om det, sier Indrøy.

Styrte sluttpakker?

Det er på det rene at også fast ansatte må gå. Og trolig vil det bli i form av styrte sluttpakker.

– Har dere begynt å skisse opp sluttpakkene?

– Vi har begynt å diskutere sluttpakker i ledelsen. Det vil ikke bli gitt generelt tilbud om sluttpakker, men vi kommer til bruke mye tid med klubbene om dette. Så langt som overhodet mulig vil vi unngå oppsigelser av fast ansatte. Vi vil forsøke å komme til ordninger med enkeltpersoner i form av frivillig fratreden, forteller Indrøy.

Det er tidligere blitt antydet at korrespondentstillingen i Washington kan bli lagt ned. Dette avviser Indrøy. Han avviser også spekulasjoner om at TV 2 Sport kan bli lagt ned som følge av kuttene.

– Dette er et arbeid som er gjort med tanke på at det ikke skal ramme sendeskjema. Vi har satt i gang dette arbeidet fordi vi ønsker å få et større handlerom for å få nye konsepter. Det handler om å øke konkurransekraften til TV 2, og det er det det ser ut til at vi skal få til gjennom dette.

Ledelsen i TV 2 vil bruke de neste ukene før de leverer sin innstilling til styret.

Powered by Labrador CMS