Ville skrive Bach-bok

Anita Fleime skal ha hatt planer om en Bach-bok. Dette kan forklare hvorfor hun betalte Bach 50.000 kroner av egne midler for et TV 2-intervju.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Anita Fleime mottok i 2004 et internt TV 2-stipend på 30.000 for å følge opp Ole Christian Bach-saken, skriver VG. Ifølge opplysninger fra TV 2-ledelsen er det likevel ikke disse pengene hun skal ha brukt for å betale Bach 50.000 kroner for et intervju. Betalingen til Bach skal ha vært finansiert av private midler.

Bokplaner

Grunnen til dette kan være at Fleime hadde planer om å skrive en bok om Ole Christian Bach-saken, får Journalisten oppgitt fra pålitelige kilder i TV 2. Disse kildene ønsker ikke å navngis. Det er foreløpig uklart om Fleime hadde vært i kontakt med et forlag om dette bokprosjektet.

TV 2s informasjonssjef Marianne Røiseland sier at hun er ukjent med at det forelå et konkret bokprosjekt, men bekrefter at det hadde vært snakk om at Fleime hadde nok materiale som kunne «gi grunnlag for en ny dokumentar eller bok».

Valutaregler

I NRK/Novemberfilm-dokumentaren «Når kildene får betalt» som ble sendt tirsdag kveld, hevder Bachs kjæreste Linn Vatne at Fleime overleverte 50.000 kroner i kontanter i en konvolutt til Bach i Oman.

Det er uklart om Fleime oppga disse pengene til tollen. Etter Tollforskriften skal alle kontantbeløp over 25.000 kroner oppgis til Tollvesenet ved utførsel. Det gjøres på et eget skjema, og gjelder uansett hvilken valuta pengene er i.

Det har foreløpig ikke lykkes oss å få kontakt med Fleime.

Powered by Labrador CMS