TV sendingene til TV-aksjonen 2018 skal ledes av fra v. Leo Ajkic, Ingrid Gjessing Linhave, Haddy Njie og Benedicte Bendiksen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Foto: Julia Marie Naglestad/NRK / NTB scanpix
TV sendingene til TV-aksjonen 2018 skal ledes av fra v. Leo Ajkic, Ingrid Gjessing Linhave, Haddy Njie og Benedicte Bendiksen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Foto: Julia Marie Naglestad/NRK / NTB scanpix

NRK: Disse fire leder TV-aksjonen

Går av stabelen søndag 21. oktober.

Publisert Sist oppdatert

NRK-profilene Leo Ajkic, Haddy N'jie, Ingrid Gjessing Linhave og Benedicte Bendiksen er programlederne som skal lede årets TV-aksjon.

Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 21. oktober, og innsamlingen går til Kirkens Bymisjon sitt arbeid for utenforskap.

Alle de erfarne programlederne gleder seg stort til å ta fatt på oppgaven med å lede det som omtales som verdens største dugnad. Mens Leo Ajkic, Haddy Njie og Benedicte Bendictsen alle har vært med å lede sendingen tidligere, er oppgaven helt ny for Ingrid Gjessing Linhave.

– Faktisk søkte jeg om å få lov til å jobbe med TV-aksjonen den aller første uken min i NRK i 2002, men med kun noen få dagers TV-erfaring ble jeg høflig avvist. Nå jublet jeg over å bli spurt. Jeg kan faktisk ikke tenke meg en mer meningsfull jobb for meg som programleder, sier Gjessing Lindhave.

Raushet

Hun skal lede sendingen fra Oslo sammen med Haddy Njie, som ser fram til å ta del i aksjonen.

– Det er alltid spesielt når TV-aksjonen kommer hjem og pengene skal brukes i landet. Like viktig i årets aksjon er holdninger og kunnskap. Forhåpentligvis kan årets aksjon gjøre oss litt rausere med hverandre, litt tryggere på hverandre og litt mindre opptatte av å sammenligne fasader og å dele opp folk i «oss» og «dem». For i år handler det faktisk om «vi», sier Njie til NRK.

Viktig tematikk

Formålet med årets aksjon ligger programleder Leo Ajkic nært, og er en tematikk han tidligere har tatt for seg i sitt program «Leo og de utstøtte».

– Det er en stor ære, og jeg gleder meg til å være programleder for TV-aksjonen i år også, spesielt siden jeg skal bidra fra Bergen, en by som står meg nær. Det samme gjør årets tema, og det pengene går til, sier han.

Programleder-kollega Benedikte Bendiksen, kjent fra NRK Super, håper årets TV-aksjon får landets befolkning til å engasjere seg.

– Jeg håper denne dagen klarer å engasjere folk over hele landet til å bidra på sin måte til å skape en bedre hverdag for dem som er utenfor, sier Bendiksen.

Powered by Labrador CMS