Slik så Narvik ut i juni 1940. Foto: Flickr.com/Creative Commons/Arkiv i Nordland/Franz Hollerweger/Kepplinger
Slik så Narvik ut i juni 1940. Foto: Flickr.com/Creative Commons/Arkiv i Nordland/Franz Hollerweger/Kepplinger

Slaget om Narvik blir tv-serie

Nordisk Film/Egmont med stjerneprodusenten Aage Aaberge går inn som samarbeidspartner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag ble det kunngjort at Nordisk Film/Egmont går inn som samarbeidspartner med produksjonsfirmaet Storyline NOR fra Bodø, om å lage en storslått tv-serie om de dramatiske vårdagene i 1940, skriver Bodø Nu.

I tillegg ble det 6. desember kjent at Stiftelsen Narviksenteret får en million kroner fra fylkesrådet til arbeidet med spillefilm/tv-serie om slaget om Narvik.

–Det gjør vi fordi det er et godt prosjekt og at historien om krigen i Nord-Norge er alt for lite kjent, sa fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) da bevilgningen ble offentliggjort.

Slaget om Narvik var det største sjøslaget rundt Atlanterhavet under andre verdenskrig. Her led Adolf Hitler sitt første, store nederlag under krigen. 24.500 soldater fra flere land var involvert og slaget kostet 8.500 menneskeliv.

Gammel idé                    

Det er foreløpig ikke klart om prosjektet får norsk eller internasjonal regissør, skriver Fremover. Aage Aaberge, som tidligere har ført prosjekter som Kon-Tiki-filmen trygt i land, og Nordisk Film/Egmont er nå dratt inn i prosessen som ny hovedprodusent.

Ideen om å lage spillefilm om krigshandlingene i og rundt Narvik er gammel. Et nettverk bestående av Narviksenteret, Storyline NOR as, News On Request AS og Film Camp AS, har siden januar 2015 diskutert ideen om å lage en stor og internasjonal/tv-serie fra slaget om Narvik. Den gang ble det antydet en kostnadsramme på rundt 100 millioner kroner. 

News on Request eier Storyline NOR sammen med Storyline Studios i Oslo – landets største filmselskap.

– I dag er jeg både utrolig glad, lettet og stolt. Vi er strålende fornøyd med at vi har fått med Aage Aaberge og Nordisk Film, forteller Tom Vidar Karlsen i Storyline NOR til Fremover.

Powered by Labrador CMS