Bildet er hentet fra sesong 2 av SKAM. Foto: NRK

Skam er solgt til USA

Skam blir Shame når produsenten Simon Fuller skal gjøre det norske TV-fenomenet tilgjengelig for det amerikanske publikumet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Simon Fullers produksjonsselskap XIX Entertainment har signert en intensjonsavtale med NRK, om å produsere en amerikansk versjon av Skam for USA og Canada.
 
– Vi har hatt en fin dialog med Simon Fuller siden i sommer. At han vil produsere «shame» i USA, er en stor fjær i hatten for Julie Andem og teamet, NRK og den norske TV-bransjen. Vi er utrolig stolte av at en serie rettet mot ungdom som tar opp temaer som seksuell identitet, psykiske problemer, religion, festvoldtekt og spiseforstyrrelser, blir et internasjonalt fenomen, sier redaksjonssjef for TV i NRK P3, Håkon Moslet, i en pressemelding fra NRK.

Full av lovord

Fuller har skapt store internasjonale TV-suksesser som «Idol», «So You Think You Can Dance», og var dessuten mannen bak pop-gruppa Spice Girls. Han planlegger å produsere den engelskspråklige versjonen av Skam i 2017, og er full av lovord om den norske serien.
 
– Skam er en viktig serie fordi den har et helt spesielt innhold, laget med ærlighet og integritet for et yngre publikum. Serien er ledende i hvordan den utforsker ulike kanaler og plattformer for historiefortelling, sier Fuller.
 
– Shame har potensiale til å bli en innflytelsesrik serie i Nord-Amerika, hvor vi ikke har noe lignende. Det viser at Norge og Skandinavia er i front på innovasjon og kreativitet, og jeg er stolt av å være med å gjøre Skam tilgjengelig for et mye større publikum enn i dag, sier Fuller.

Tro mot konseptet

Skam har siden starten i 2015 oppnådd stor popularitet for sin måte å fortelle historien på ulike plattformen og «mens handlingen foregår», og sesong 3 har hatt seertall på over 1,2 millioner ukentlige seere.
 
– Mange i den internasjonale TV-bransjen har fått øynene opp for Skam denne høsten, men ingen har vist at de har en visjon som Simon Fuller. Han ønsker å være tro mot det opprinnelige konseptet og gjøre «Shame» til en serie som kan endre spillereglene i amerikansk TV, sier Moslet.

Mer SKAM her hjemme

Moslet forteller at hovedfokuset til det norske Skam-teamet nå er å planlegge sesong 4 her hjemme. Den kommer etter nyttår. Likevel ønsker de å sikre at den amerikanske versjonen er tro mot det opprinnelige konseptet.
 
– Shame blir en helt separat produksjon som XIX Entertainment vil stå ansvarlige for. Vi håper likevel å bidra til at det blir en serie som har med seg mange av de grunnleggende kvalitetene til Skam, og til at det blir en hit i det amerikanske markedet.
Powered by Labrador CMS