SVT økte kraftig terrorhelgen

Programdirektøren i SVT mener de burde vært mer på hugget.

Medienes dekning av terrorhandlingen 22. juli har vært massiv, samtidig har interessen for stadig mer informasjon vært stor. Ifølge det svenske bransjebladet Dagens Media hadde svenske nettsteder bred dekning som også ga høy trafikk (artikkel bak betalingsmur).

På nett

De to store tabloidene Aftonbladet og Expressen hadde en trafikkøkning på henholdsvis 40,2 og 44,9 prosent gjennom helgen etter terroranslaget, sammenlignet med helgen før. Svenska Dagbladet hadde en økning på 78,7 prosent.

Også på fjernsynet fulgte svenskene med på det som skjedde i Norge. Ifølge Dagens Media økte seerandelen til SVT 1 fra 19,2 prosent i tilsvarende helg i fjor, til 21,9 prosent i år. Hos erkerivalen TV4 økte andelen fra 16,5 til 18,0 prosent.

Norsk TV

Mest økte det hos SVT 2 som gjennom helgen videresendte NRKs sendinger. Kanalen økte andel fra 6,9 til 11,1 prosent.

- Vi vurderte at NRK var best til å dekke dette, helt enkelt, og vi var veldig fornøyd med videresendingen, sier Jan Axelsson til Dagens Media.

Han legger til at SVT også burde vært mer på hugget i begynnelsen og hatt flere ekstrasendinger.

TV4 brøt av sitt sendeskjema kl. 17 med ekstra nyhetssending og hadde ytterligere sendinger utover kvelden. TV4 sendte på sin side TV 2 Nyhetskanalen på sin kanal TV4 Plus.