Medietilsynet
Medietilsynet

Verken TV 2 eller TVNorge har nok europeisk innhold. Nå får de skjenn av Medietilsynet

For mange amerikanske og for få europeiske programmer er tilsynets konklusjon og gir en advarende pekefinger.

Publisert Sist oppdatert

– Gjennomgangen viser at enkelte kanaler sender mye ikke-europeisk innhold. I praksis vil det gjerne si amerikansk innhold, sier direktør for konsesjon og tilsyn i Medietilsynet, Gudbrand Guthus, til Dagens Næringsliv.

Norske TV-kanaler som sender fra Norge, er underlagt kringkastingsforskriften som krever at halvparten av sendeflaten skal være europeisk innhold. Målet er å fremme europeiske TV-produksjoner. Guthus sier det ofte kan være billigere å fylle sendeskjemaet med amerikanske produksjoner, og også lettere å sanke seere til slike programmer.

Tallene fra Medietilsynet viser at TV 2s hovedkanal innfrir kravet, mens nisjekanalene Zebra, Livsstil og Humor har en europaandel på 30,9, 19,1 og 10,7 prosent. TVNorges nisjekanaler er ikke omfattet, ettersom de sender fra London og dermed følger britiske regler. Hovedkanalen TVNorge har imidlertid en europeisk programandel på 35 prosent.

Medietilsynet har mulighet til å ilegge tvangsmulkt og gebyrer for brudd på forskriften, men i dette tilfellet slipper TV-kanalene med en advarsel. Ifølge Medietilsynets statistikk har ikke TV 2s nisjekanaler og TVNorge oppfylt kravene de fire siste årene.

Powered by Labrador CMS