Disney skal være blant potensielle Twitter-kjøpere

Disney-konsernet vurderer å komme med et bud på Twitter, ifølge nyhetstjenesten Bloomberg. Fra før er Google nevnt som mulig kjøper.

Publisert Sist oppdatert

Ubekreftede meldinger fra Twitter om at tjenesten kan være til salgs, løftet aksjen på slutten av forrige uke. Mandag steg kursen ytterligere da det ble snakk om et mulig bud fra Disney.

Twitter-sjef Jack Dorsey sitter i styret i Disney, noe som kan gjøre det lettere for Disney å utnytte Twitter som en plattform for strømming av konsernets videoinnhold. Twitter er ett av nettmediene som overfører mandagens debatt mellom Hillary Clinton og Donald Trump.

Disney har ikke besvart henvendelser fra AFP om hvorvidt selskapet er interessert å kjøpe Twitter.

Ryktene om at noen kan kjøpe opp hele tjenesten har skutt fart samtidig som det jobbes iherdig for å prøve å gjøre det sosiale mediet til en lønnsom virksomhet. Twitter har lenge sakket akterut i kampen mot andre digitale plattformer og sosiale medier og har fått kritikk for å ikke ha klart å fornye seg, men i stedet tviholdt på sitt korte meldingsformat.

Ifølge teknologinettstedet Recode håper Twitter på en salgspris på opptil 30 milliarder dollar, noe som betyr at det neppe er mange interessenter.

– Ettersom selskapet ikke tjener penger, kan det bli vanskelig å finne noen som faktisk vil betale for dem, sier analytiker Rob Enderle.

Før helgen ble også Google nevnt som potensiell kjøper av Twitter. Dette førte til at børskursen steg med 20 prosent.

Powered by Labrador CMS