Fuglen har fløyet for folk som utgir seg for å være noen de ikke er på Twitter, med mindre de spesifiserer at det dreier seg om parodi-kontoer, ifølge selskapets nye eier Elon Musk.

Elon Musk

Twitter sletter kontoer som utgir seg for å være andre personer

Enhver Twitter-konto som utgir seg for å være andre personer enn de er, blir permanent slettet, opplyser selskapets nye eier Elon Musk.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Elon Musk kom med advarselen i en melding på Twitter natt til mandag norsk tid.

– Fra nå av kommer enhver Twitter-konto som gir seg ut for å være andre personer, uten å spesifisere at det dreier seg om en parodi, til å bli permanent slettet, skriver han.

– Tidligere har vi sendt ut advarsler før kontoer slettes, men nå når vi skal rulle ut omfattende verifisering av kontoer, kommer det ikke lenger til å bli noe varsel. Dette komme til å bli en klar betingelse for å kunne ta i bruk Twitter Blue, skriver Musk videre.

– Enhver endring i navnet overhodet vil føre til at brukeren midlertidig mister det verifiserte merket, fortsetter han.

Twitter Blue er den kommende abonnementstjenesten som vil være tilgjengelig for alle som vil betale 8 dollar i måneden og som skal gi brukerne et blått merke som viser at de er verifisert.

Endringen vil markere slutten på Twitters gratis verifiseringssystem fra 2009, som har latt kjendiser, fremtredende politikere, selskaper, organisasjoner, varemerker, influensere, artister og mediefolk, få en blå hake ved navnet for å vise at deres identitet er ekte.

Komikeren Kathy Griffins konto ble slettet av Twitter søndag fordi hun hadde endret navnet sitt til Elon Musk. Hun sa etterpå til en journalist fra Bloomberg at hun også hadde brukt Musks profilbilde på kontoen sin.

Powered by Labrador CMS