Recep Tayyip Erdogan er president i Tyrkia. Foto: Flickr.com/Creative Commons
Recep Tayyip Erdogan er president i Tyrkia. Foto: Flickr.com/Creative Commons

Redaktør i opposisjonsavis pågrepet i Tyrkia

Redaktøren i den tyrkiske opposisjonsavisen Cumhuriyet er sammen med tolv andre ansatte pågrepet under en politirazzia.

Publisert Sist oppdatert

Både journalister og sjefer ble pågrepet under aksjonen i morgentimene mandag. Sjefredaktør Murat Sabuncu er blant dem, skriver det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Opposisjonsavisen har på sitt eget nettsted bekreftet at redaktøren og andre ansatte er blitt pågrepet etter politirazziaer mot boligene deres. Verken Anadolu eller avisen selv har opplyste noen begrunnelse for aksjonen.

Cumhuriyet er en av de eldste avisene i landet. Den sekulære avisen er venstreorientert og kjent som kritiker av det regjerende konservative AKP-partiet.

Avisens tidligere sjefredaktør Can Dündar, som nå bor i Tyskland, ble tidligere i år dømt til fem års fengsel for å ha publisert informasjon om tyrkiske våpenforsendelser til opprørere i Syria. Han ble i midlertid løslatt i påvente av at rettssaken skulle begynne. Avisens Ankara-korrespondent Erdem Gul ble også pågrepet i saken.

Tyrkia har siden et kuppforsøk i juli vært i unntakstilstand. Flere mediehus har blitt stengt av myndighetene i denne perioden. Myndighetene mener opposisjonsvennlige medier i Tyrkia er tilknyttet Fethullah Gülen, en muslimsk predikant som bor i selvpålagt eksil i USA og som av Ankara beskyldes for å ha stått bak kuppforsøket. Også en rekke kurdiske mediehus er blitt stengt siden juli.

Powered by Labrador CMS