Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman knyttes til drapet på journalisten Jamal Khashoggi, ifølge New York Times. Foto: Reuters / NTB scanpix
Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman knyttes til drapet på journalisten Jamal Khashoggi, ifølge New York Times. Foto: Reuters / NTB scanpix

Lydopptak kobler Saudi-Arabias kronprins til drapet på Khashoggi

Det skriver New York Times.

Publisert Sist oppdatert

Kort tid etter at Jamal Khashoggi ble drept, skal en av drapsmennene ha bedt en overordnet på telefon om å «si fra til sjefen», ifølge New York Times.

Drapsmannen skal ha formidlet til sin overordnede at oppdraget om å drepe den regimekritiske journalisten var utført. Sjefen antas å være kronprins Mohammed bin Salman, skriver New York Times.

Avisen får opplysningene fra tre kilder som har hørt lydopptaket på drapet på journalisten. Opptaket er sendt fra Tyrkia til flere land, blant andre USA, Storbritannia og Canada.

Lydopptaket ses på som et av de sterkeste bevisene som knytter bin Salman til drapet på Khashoggi, som skjedde 2. oktober på det saudiarabiske konsulatet i Tyrkia, skriver avisen. Kronprinsen blir ikke navngitt i opptaket, men amerikanske etterretningskilder mener «sjefen» er en referanse til bin Salman.

Tyrkiske etterretningskilder mener det var Maher Abdulaziz Mutreb, en av de 15 saudiarabiske statsborgere som ble sendt til Istanbul i forkant av drapet på journalisten, som skal ha tatt telefonsamtalen, ifølge New York Times. I opptaket skal han også ha sagt «oppdraget er utført».

Mutreb, en saudiarabisk etterretningsoffiser og tidligere diplomat, har vært navngitt som en av de mistenkte bak drapet. Offiseren skal som tidligere omtalt ha spilt en «sentral rolle» i drapet.

Powered by Labrador CMS