Foto: Nico Kaiser/Flickr.com
Foto: Nico Kaiser/Flickr.com

Spiegels korrespondent nektet pressekort i Tyrkia

Der Spiegel må hente hjem sin Istanbul-korrespondent etter at Tyrkia nektet å fornye pressekortet hans, opplyser det tyske tidsskriftet selv.

Publisert Sist oppdatert

– Denne behandlingen av vår korrespondent, og dermed mot Spiegel og Spiegel Online, er etter vårt syn ikke akseptabel og er i strid med pressefriheten, sier sjefredaktør Florian Harms i det anerkjente magasinets nettutgave Spiegel Online.

I februar ble det kjent at Aftenpostens korrespondent Silje Rønning Kampesæter har fått avvist søknadene om pressekort og oppholdstillatelse i Tyrkia.

Les: Aftenposten kastes ut av Tyrkia

Hun hadde da jobbet ved avisas kontor i Istanbul siden september og skrevet en rekke artikler blant annet fra de voldsherjede kurdiskdominerte områdene sørøst i Tyrkia.

Fikk følge av egen diplomat

Korrespondenten Hasnain Kazim har rapportert fra Tyrkia i to og et halvt år. Spiegel har ikke fått noen begrunnelse for hvorfor han ikke får fornyet pressekortet.

– Sannsynligvis har det å gjøre med at de som har makten, er misfornøyde med Spiegels dekning, sier Kazim til det tyske nyhetsbyrået DPA like før avreise fra Istanbul torsdag.

Les også: Følte seg massivt overvåket

Kazim fikk torsdag følge av en tysk diplomat til flyplassen på grunn av frykt for at tyrkiske myndigheter skulle kunne hindre avreisen, skriver DPA.

Powered by Labrador CMS