Dag Elgesem. Foto: Kathrine Geard
Dag Elgesem. Foto: Kathrine Geard

Journalistutdanningen ved UiB legges ikke ned

(LESERKOMMENTAR): Det vil uansett være tre utdanningsløp ved UiB.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom oppslaget ”Vil legge ned journalistikk”, gjengir Journalisten deler av et oppslag i studentavisen Studvest i Bergen, om noen av de spørsmålene som vi for tiden diskuterer ved Institutt for informasjons og medievitenskap. Oppslaget gir inntrykk av at det er planer om å legge ned utdanningstilbudet i journalistikk ved UiB.

Det stemmer ikke. Uansett utfall av diskusjonen, som foregår internt på instituttet, er det helt sikkert at et studietilbud i journalistikk vil bli opprettholdt.

Ved vårt institutt har vi tre produksjonsorienterte bachelorprogram, i henholdsvis journalistikk, film og tv-produksjon, og nye medier. Denne trioen av program ble etablert for å kunne tilby et bredt utdanningstilbud som var relevant for en multimediale, digitalisert mediesituasjon.

Spørsmålet om hvor mye som bør være felles mellom programmene og hvor stor grad av spesialisering det bør være, har vært i fokus helt siden starten. Det forslaget vi nå har en intern drøfting av, og som studvest referer til, er hva som er den beste rammen for en balansering av hensynene til bredde og spesialisering.

Bør det fortsatt være tre programmer som i dag, med en god del samarbeid? Eller bør de organiseres som et program, men med tre spesialiseringer? Uansett vil det være tre ulike utdanningsløp. En eventuell opprettelse av et nytt program vil teknisk sett bety at de eksisterende programmene går ut, men fagtilbudene vil bestå.

Instituttet har en bred, intern diskusjon om disse to alternativene, men har ikke konkludert. Denne diskusjonen er en del av vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre kvaliteten på våre studier.

Studvest bidrar med sitt oppslag til å bringe inn interessante synspunkter på saken, og fokuserer naturlig nok mest på hva studentene ønsker. Det er naturligvis viktig for oss å tilby studier som tiltrekker seg mange og gode søkere, og som gir relevante jobber i mediebransjen. Men vi er også svært opptatt av at dette er universitetsutdanninger, som skal ha et faglig forsvarlig fundament og ha et betydelig innslag av forskningsbasert undervisning.

 

Powered by Labrador CMS